Feridun Sinirlioğlu, 30 Ocak 1956 tarihinde Giresun'un Görele ilçesinde dünyaya geldi. Memur bir aile çocuğu olarak hayatın gözünü açan Sinirlioğlu, eğitim hayatına İstanbul Erkek Lisesi'nde başladı ve ardından Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü'nden lisans derecesini aldı.

"Geleneksel Baklava Günü" kutlandı "Geleneksel Baklava Günü" kutlandı

AKADEMİK VE DİPLOMATİK KARİYER

1

Akademik kariyerine Boğaziçi Üniversitesi'nde devam ederek yüksek lisans ve doktora derecelerini Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü'nde tamamladı. Diplomatik kariyerine 1982 yılında başlayan Sinirlioğlu, Türkiye'nin çeşitli operasyon görevlerinde önemli roller üstlendi. Çok Taraflı Kültür İşleri Dairesi'nde Aday Meslek Memuru olarak göreve başladıktan sonra Lahey ve Beyrut Büyükelçilikleri'nde çeşitli görevlerde bulunuldu.

Kariyeri boyunca Orta Doğu, Kuzey Afrika ve Avrupa gibi derlemeleri görev alan Sinirlioğlu, önemli sorumlulukları üstlendi. Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanlığı görevinin ardından Dışişleri Bakanlığı'nda Genel Müdür yardımcısı ve Tel Aviv Büyükelçiliği olarak görev yaptı. 2009 yılında Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı olarak atanıp, 2016 yılına kadar Türkiye Cumhuriyeti Daimi Temsilcileri olarak Birleşmiş Milletler nezdinde görev aldı.

FERİDUN SİNİRLİOĞLU'NUN ÖZEL HAYATI

2

Feridun Sinirlioğlu'nun kariyeri kadar ilgi çekici olan özel seçeneği ise evli olduğu ve iki çocuğunun bulunduğu biliniyor. Sinirlioğlu, Türkiye'nin uluslararası alanda önemli bir rol oynamış, stratejisinde başarılı bir şekilde temsil etmeyi başardı.

Muhabir: MEHMET FENER