Türkiye siyasetinde 8 yıl sonra bir ilk yaşanıyor: Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP Lideri Özel ile görüşüyor.  

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel'i kabul etti.

Siyasette gözler Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel'in görüşmesine çevrildi.

AK PARTİ VE CHP GENEL BAŞKANLARI 2016'DAN SONRA İLK KEZ BİR ARAYA GELDİ

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Genel Merkezi'nde saat 16.07'de CHP Genel Başkanı Özgür Özel'i kabul etti.

AK Parti ve CHP genel başkanları 2016'dan sonra ilk kez bir araya geldi.

8 Yıl Sonra Ilk Görüşme Erdoğan Ile Özel Görüşmesi Başladı (1)

Özel’i AK Parti Genel Başkan Vekili Mustafa Elitaş karşıladı. Özel’e ziyaretinde CHP İstanbul Milletvekili Namık Tan da eşlik ediyor.

Görüşmenin baş başa yapılacağına vurgusu yapılırken zirveye CHP adına İstanbul Milletvekili Namık Tan’ın da girdi. AK Parti’de de Genel Başkanvekili Mustafa Elitaş görüşmeye katıldı.

GÜNDEM YENİ ANAYASA VE EKONOMİ

AK Parti Genel Merkezi'nde saat 16.00'da başlayan görüşmede ana gündem maddesi yeni anayasa. Erdoğan, Irak dönüşü gazetecilere yaptığı açıklamada, "CHP'nin de değişime destek verecebileceği inancındayım." ifadelerini kullanmıştı.

Özgür Özel'in çantasında ise anayasa dışında, borçları nedeniyle sıkıntı yaşayan yerel yönetimlerin gelir kaynaklarının artırılması olacak.

Öte yandan belediyelerin merkezi yönetimden onay bekleyen projeleri, hayat pahalılığı, emekli aylıkları, ve atama bekleyen öğretmenler gündemindeki diğer başlıklar olacak.

Kritik görüşme öncesi eski CHP genel başkanları Kemal Kılıçdaroğlu, Altan Öymen, Hikmet Çetin ve Murat Karayalçın ile telefonda görüşen Özel, Erdoğan'la yapacağı görüşmeye ilişkin görüş ve önerilerini aldı.

Kaynak: NTV