Yerli ve yabancı ziyaretçilerin uğrak noktası olan ancak Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki depremlerin etkilediği Gaziantep'teki tarihi Zincirli Bedesten Çarşısındaki esnafın mağduriyeti sürüyor. 
Asrın felaketinde büyük hasar alan Zincirli Bedesten kullanıma kapatılmıştı. Bedesten içerisindeki esnaflar ise yaz aylarında bedesten etrafındaki minik konteyner dükkânlarda hizmet vermeye devam etmişti. 


ZİNCİRLİ BEDESTEN ESNAFI KONTEYNER DÜKKÂNLARINDA HİZMET VERECEK
Müteahhit firmadan alınan bilgiye göre bedestenin çatı ve dış cephesinde devam edecek olan tadilatlar için bedesten esnafı kale altında kurulacak olan konteyner dükkânlarında çalışmaya devam edecek. 


ZİNCİRLİ BEDESTEN RESTORASYONU 1 YIL SÜRECEK
Tadilatların bir yıl kadar süreceği edinilen bilgiler arasında. Zincirli bedesten tadilatının 2024 Kasım ayında bitirilmesi ve esnafların dükkânlarına kavuşması bekleniyor. Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Gaziantep Zincirli Bedesten Çarşısı'nın esnafı restorasyon çalışmalarının bir an önce tamamlanmasını istiyor


GEÇİCİ İŞLETMELER YAPILIYOR 
Zor bir süreçten geçtiklerini belirten Zincirli bedesten esnafı, ‘’Tadilatlarımız devam ediyor. Bu süreçte Büyükşehir Belediyemiz, Kalealtında bizler için geçici süreli işletmeler açılacak. Orada vatandaşlarımıza hizmet vermeye devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

MEHMET FENER

Editör: Aylin Cıkcık