YOUTUBE'DA YENİ DÖNEM: RESİM İÇİNDE RESİM MODU

Dünyanın en popüler video platformu YouTube, Android kullanıcıları için uzun zamandır beklenen bir özelliği test etmeye başladı. Multi-tasking olarak bilinen bu özellik, kullanıcıların bir video izlerken aynı anda diğer işlerini yapabilmesine imkan tanıyan 'resim içinde resim' (PiP) modu olarak biliniyor.

PREMIUM ABONELİK VE ÜCRETSİZ KULLANICILAR İÇİN ALTERNATİF

YouTube, arka planda oynatma özelliğini hala sadece Premium abonelere sunarken, 2022 yılında ABD’de başlattığı ve bu yıl küresel olarak yaygınlaştırdığı resim içinde resim (PiP) moduyla kullanıcılara yeni bir alternatif sunuyor. Ancak, şimdiye kadar YouTube uygulaması içinde bu mod, ücretli abonelikle bile tam anlamıyla çalışmıyordu.

YOUTUBE ANDROID GÜNCELLEMESİ: GALAXY S24 ULTRA'DA KEŞFEDİLEN ÖZELLİK

2-105

YouTube'un Android 19.29.37 sürümünde, Galaxy S24 Ultra'da keşfedilen bu yeni özellikle birlikte, YouTube'da video izlerken küçültme işlemi artık daha işlevsel hale geliyor. Bu güncellemeyle birlikte gelen resim içinde resim modu, video ekranını küçültüp büyültme ve ekran üzerindeki konumunu değiştirme olanağı sunuyor. Bu sayede kullanıcılar, video izlerken aynı anda diğer uygulamalarda rahatça gezinebilecekler.

ÖZELLİK ŞİMDİLİK TEST AŞAMASINDA

Android kullanıcılarının merakla beklediği bu özellik, şimdilik test aşamasında ve henüz genel kullanıma sunulmuş değil. Ancak mini çubuğun 2018 yılında kullanıma sunulduğu ve 6 yıldır bu konuda bir gelişme yaşanmadığı düşünüldüğünde, PiP modunun yakın zamanda belli bir kesim için erişilebilir olacağını tahmin ediyoruz.

YOUTUBE KULLANICILARI İÇİN DAHA İYİ BİR DENEYİM

Bu yeni özellik, YouTube'un kullanıcı deneyimini daha da iyileştirmeyi amaçlıyor. Özellikle yoğun tempolu hayat süren kullanıcılar için, bir yandan video izlerken diğer yandan işlerini halledebilmek büyük bir kolaylık sağlayacak. Resim içinde resim modu, kullanıcıların YouTube'u daha esnek ve verimli kullanmalarını mümkün kılacak.

PIP MODUNUN AVANTAJLARI

PiP modunun Android kullanıcılarına getireceği başlıca avantajlar arasında, aynı anda birden fazla iş yapabilme, video izlerken diğer uygulamalarda gezinebilme ve cihazın genel kullanımını optimize etme yer alıyor. Bu özellik, kullanıcıların YouTube'dan maksimum verim almasını sağlayacak.

Kaynak: shiftdelete.net