Yönetim ve partililerle birlikte çok sayıda katılımın sağlandığı basın toplantısında istifasını açıklayan Mehmet Yılmaz, “Partimden istifa etmiyorum. Sadece partideki görevimden, Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın elini güçlendirmek ve partimizde değişim hareketini ilçemizden başlatmak adına, kendi isteğim ve irademle istifa ediyorum” dedi.

İLÇE BAŞKANLIĞI DÖNEMİNDE 59 BİN 746 ÜYE KAZANDIRILDI

 İstifa (2)

Yılmaz, “Siyasete AK Parti’de, 2003 yılında Gençlik Kollarımızın Mahalle heyetine girerek başladım. 10 yıl Gençlik Kollarında görev aldım. 6 yıl Gençlik Kolları Başkanlığı, 2 dönem Belediye Meclis Üyeliği yaptım. 19 Aralık 2017 tarihinden bu yana Şehitkamil İlçe başkanı olarak hizmetime devam ettim. İlçe başkanlığı görevimi teslim aldıktan sonra Ana kademe kadın kolları ve gençlik kolları teşkilatımız ile birlikte partimize 59 bin 746 yeni üye kazandırdık” dedi.

“HALKIMIZLA SÜREKLİ HEMHAL OLDUK”

 İstifa (3)

Yılmaz, “Ben ve teşkilatım, halkımızla sürekli hemhal olduk. Vatandaşlarımızın İyi ve kötü günlerinde yanlarında olmaya gayret ettik. Halkımızla olan gönül bağımızı asla koparmadık. Vatandaşlarımızın istek ve taleplerini Raporlarımızla ilgili makamlara bildirdik. İlçe Başkanlığımız ve Teşkilatımızın Başarılı çalışmaları, Genel merkezimiz tarafından bir çok kere taltif edilmiştir. Bir çok başarılı saha projemiz de genel merkezimizce yakından takip edilmiştir. Cumhurbaşkanımızın bize öğrettiği dava adamı bilinciyle,  samimiyet ve gayretle gönüllere girmeye çalıştık. Ana kademe ilçe başkanlığımız süresince 2 genel ve 2 yerel seçim geçirdik. 2023 yılında yapılan Son genel seçimlerde;  Milletvekilliği seçiminde yüzde 45, Cumhurbaşkanlığı seçiminde Türkiye Ortalamasının yaklaşık 10 Puan üstünde yüzde 62 oy aldık” ifadelerini kullandı.

ZORAKİ ADAY GÖSTERİLME SÜRECİ ŞEHİTKAMİL’İ KAYBETTİRDİ

 İstifa (4)

Yılmaz, “Son Yerel seçim sürecine ve sonuçlarına özellikle değinmek istiyorum. Önceki Dönem Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu Başkanımızın İlçemize yaptığı kalıcı ve güzel hizmetleri yok sayamayız. Emeklerine sağlık kendisine teşekkür ediyoruz. 31 Mart Seçim Takvimi başladığında, Şehitkamil Belediye Başkan adayımızın kendisi aday olmak istemediğini seçim öncesi açıkça ifade etmişti.  Ancak; Seçmenin ve en önemlisi adayın kendisinin istemediği bir zoraki aday gösterilme süreci, Türkiye’nin en büyük ilçelerinden olan Şehitkamil’de bile bile kaybetmeye neden oldu” diye konuştu.

“KENDİ BELİRLEDİKLERİ YÜKSEK ORANLI ANKETİ CUMHURBAŞKANIMIZA SUNDULAR”

 İstifa (5)

Yılmaz, “Cumhurbaşkanımız başkanlığında yapılan Üst kurul toplantısında; Genel Merkez Yerel Yönetimler Başkanı aday ile ilgili gerçek anketi değil de kendi belirledikleri yüksek oranlı anketi Cumhurbaşkanımıza sundular. Bu sürece rağmen Teşkilat olarak; Genel merkezimizin son kararını saygıyla karşılayıp, seçim sürecinde gece, gündüz demeden saha da olduk. Çok gayretli bir seçim kampanyası yürüttük. Tüm çalışmalarımız gerek partimiz, gerekse adaylarımızın sosyal medya hesaplarında mevcuttur. Parti arşivimizde de yer almaktadır. Dün yapılan İl Başkanlığı Mülakatında bir kere daha gördüm ki; Cumhurbaşkanımıza, Genel Merkez Teşkilat Başkanı ve Koordinatör vekil hala Gaziantep ile ilgili gerçekleri söylemiyorlar. Gaziantep’te birçok ilçenin kaybedilmesine neden olan yanlış aday belirleme sürecinin baş aktörleri olduklarını kabul dahi etmiyorlar” dedi.

“PARTİ TABANININ HIZLA KAYMASINA BİLE BİLE MÜSAADE EDİYORLAR”

 İstifa (6)

Yılmaz, “Cumhurbaşkanımızı doğru bilgilendirmek yerine, partiyi dizayn etmeye halen devam ediyorlar. Ben bir Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti sevdalısı bir parti üyesi olarak gelinen noktayı kabullenemiyorum. Sayın Cumhurbaşkanımız, Ülke içinde ve dışında bu kadar sorunla mücadele ederken, Bazı Genel merkez yetkililerinin hala saha ve parti tabanı ile ilgili gerçekleri Cumhurbaşkanımıza doğru ve olduğu gibi aktarmayarak en büyük kötülüğü yapıyorlar.  Bunu dün yapılan mülakatta çok daha net gördüm. Parti tabanının hızla kaymasına bile bile müsaade ediyorlar” ifadelerini kullandı.

GENEL BAŞKAN YARDIMCILARINI İSTİFAYA DAVET ETTİ

 İstifa (7)

Yılmaz, “AK Parti Tabanın bir sesi olarak bu istifa kararını aldım. Umarım bu istifam 31 Mart Yerel seçimlerindeki kayıplarımızın ana sorumluları olan Genel Merkez Yerel Yönetimler Başkanı ve Genel Merkez Teşkilat Başkanına örnek olurda Onlar da Cumhurbaşkanımızın elini güçlendirmek adına gereğini yapıp, görevlerinden istifa ederler” diye konuştu.

“KENDİ İSTEĞİM VE İRADEMLE İSTİFA EDİYORUM”

 İstifa (8)

Yılmaz, “Cumhurbaşkanım kırmızı çizgimdir. Ben onun davasında bir nefer olarak çalıştım, çalışmaya da devam edeceğim.  Partimden istifa etmiyorum. Sadece partideki görevimden, Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın elini güçlendirmek ve partimizde değişim hareketini ilçemizden başlatmak adına, kendi isteğim ve irademle istifa ediyorum. Hiçbir bahaneye de sığınmıyorum.  İlçe Başkanlığı Görevim den ayrılsam da Vatandaşlarımızın ve Dava Arkadaşlarımın hizmetinde olmaya devam edeceğim.  Her zaman Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın ve Cumhur ittifakımızın yanında ve emrindeyim” dedi.

“BU DAVANIN DAHA DA GÜÇLENMESİNE KATKIDA BULUNURLAR İNSALLAH”

 İstifa (9)

Yılmaz, “Temennim odur ki; Genel Merkez yetkililerimiz ve üst kurul üyelerimiz de, kendi makamlarını kaybetmeyi dahi göze alarak, samimiyetle bundan sonraki süreçte Cumhurbaşkanımıza artık parti tabanı ve saha gerçeklerini doğru iletirler. Böylelikle bu davanın daha da güçlenmesine katkıda bulunurlar. İnşallah” diye konuştu

TEŞEKKÜR ETTİ

Yılmaz, “Görevim süresince bana destek olan, Şehitkamil Yönetim Kurulu Üyelerime, Meclis Üyelerime, Şehitkamil Kadın Kolları Teşkilatıma, Şehitkamil Gençlik Kolları Teşkilatıma, Mahalle Başkanlarıma, Teşkilat Görevlilerime, Sandık Kurul Üyelerime, Sandık Müşahitlerime ve Tüm Dava Arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

FEDAİOĞLU’NA BAŞARILAR DİLEDİ

 İstifa (1)

Yılmaz ayrıca göreve yeni atanan AK Parti Gaziantep il başkanı Fatih Muhaddis Fedaioğlu’nu tebrik ederek, görevinde başarılar diledi.

Editör: Mehmet FENER