Ağustos ayında bölgenin ihracatı 1 milyar 20 milyon 69 bin dolar olarak gerçekleşirken, bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 2,3 oranında bir azaldı.

Verilere göre, ağustos ayında bölgeden yapılan ihracatın 1 milyar doları bulduğu, Gaziantep’in ise 851,7 milyon dolar ihracat gerçekleştirdiği söylendi. Yılın ilk sekiz ayında bölgeden toplamda 7,6 milyar dolarlık ihracat kaydedilirken, Gaziantep’in bu dönemde 6,5 milyar dolarlık ihracat yaptığı belirtildi.

BİR ÖNCEKİ YILIN AYNI AYINA GÖRE DÜŞÜŞ YAŞANDI

İhracat (1)-1

Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Başkanı Mehmet Tuncay Yıldırım ise ihracat rakamlarını değerlendirdi. Yıldırım, “Açıklanan verilere göre Gaziantep'imizden ağustos ayında bir önceki yılın aynı ayına göre %7,5 düşüşle 851 milyon 670 bin dolar ihracat gerçekleştirdik. Geçen yıl 6,4 milyar dolar olan Ocak-Ağustos dönemi ihracatımız bu yılın aynı döneminde ise 6,5 milyar dolara ulaştı” dedi.

“TÜM ÇALIŞANLARINI TEBRİK EDİYORUM”

İhracat (2)-1

Yıldırım, “İhracata, üretime, istihdama, kalkınmaya büyük katkı sağlayan ihracatçı üyelerimizi, iş insanlarımızı ve tüm çalışanlarını tebrik ediyorum” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Mehmet Fener