31 Mart 2024 Pazar günü yapılacak Mahalli İdareler Genel Seçimlerine 15 gün kaldı. Propaganda serbestliği ve bazı seçim yasakları 21 Mart Perşembe günü başlayacak. Oy verme saatleri Gaziantep’in de aralarında bulunduğu doğudaki 32 ilde 07.00-16.00, diğer illerde 08.00-17.00 olacak.

14 ve 28 Mayıs Milletvekilliği ve Cumhurbaşkanlığı seçimleri sonrasında Gaziantep’teki vatandaşlar, yaşadığı il ve ilçe belediye başkanı, belediye meclis üyeleri ile mahalle muhtarını belirlemek için yeniden sandık başına gidecek.

YEREL SEÇİMLERE 15 GÜN KALDI: GAZİANTEP NEDEN SESSİZ?

Yerel seçimlere 15 gün kaldı ancak Gaziantep’te henüz bir seçim heyecanı yaşanmıyor. Kentteki siyasi partilerin yerel seçim çalışmaları sürüyor, ancak henüz çarşı-pazar, sokakta seçim heyecanı yok.

Türkiye 31 Mart Pazar günü sandık başına gidecek. 31 Martta sandık başına gidecek Gaziantep’te belediye başkan adayları, meclis üyesi adayları ile büyük bir rekabetin yaşandığı mahalle muhtar adayları sahada çalışmalarını sürdürüyor ancak seçimlere 15 gün kala kentte henüz seçim havası oluşmadı.  

Yerel Seçimlere 15 Gün Kaldı Gaziantep'te Seçim Ruhu Neden Yok (3)

GAZİANTEP’TE VATANDAŞIN GÜNDEMİNDE SEÇİM YOK

31 Mart yerel seçimlerine 2 hafta kala Gaziantep’te tüm adaylar seçmenlere ulaşmak için yoğun mesai harcıyor. Yerel seçimlere 15 gün kala kala tüm belediye başkan adayları ve muhtar adayların afişleri ve posterleri de kentin dört bir etrafına asıldı. Seçim araçları da mahalle mahalle dolaşıyor ancak yüksek enflasyon, hayat pahalılığı ve zamların gölgesinde Ramazana ayını geçiren vatandaşın gündeminde ise seçim yok.

Gaziantep’te seçimlere 15 gün kala sahada görünen manzaranın ise muhtar adayları arasındaki yarışın belediye başkan adayları arasında geçen yarıştan daha çetin geçeceği…

İYİ Parti Genel Başkan Adayı Tolga Akalın Adaylıktan Çekildi İYİ Parti Genel Başkan Adayı Tolga Akalın Adaylıktan Çekildi

GAZİANTEPLİLER YEREL SEÇİMLERDE BİR SÜRPRİZ BEKLEMİYOR

Gaziantep'te sonucu en çok merak edilen ise 31 Martta Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanın kim olacağı. Cumhur İttifakı'nın adayı Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ile CHP’nin Büyükşehir Belediye Başkan adayı Dr. Muzaffer Ertürk arasında geçecek yarışta kimin kazacağı 31 Mart gecesinde belli olacak.

Yerel seçimi umursamayan Gaziantep’teki vatandaşların ortak düşüncesinde ise “Gaziantep’te yerel seçimlerde bir sürpriz yaşanmayacak” görüşü hakim.

Muhabir: Bahri Uçar