Önceki seçimden çıkardıkları derslerin üzerinde durduklarını belirten Yıldız, 31 Mart seçimlerinin çalışmalarına da en kısa zamanda başlayacaklarını bildirdi.

Geçtiğimiz seçim sürecinde milletvekili adayı olan Sedat Yıldız, kural gereği il başkanlığı görevinden istifa etmişti. Seçim sürecinde ise kapı kapı gezerek herkesin elini sıkan ve vatandaşın dertlerine derman olmaya çalışan il teşkilatı son derece başarılı bir seçim süreci yaşadı.

Türkiye genelinde çalışmalarının meyvesini alan Yeniden Refah Partisi 2,81 oy oranı alarak, Mehmet Aşıla, Ali Yüksel, Suat Pamukçu, Muhammed Ali Fatih Erbakan ve Doğan Bekin gibi isimlerle meclise girdi.

YENİDEN REFAH PARTİSİ GAZİANTEP’TE PARLADI

Gaziantep’te ise Yeniden Refah Partisi, Sedat Yıldız, Şükrü Yılmaz, Nurettin Özkaya, Esra Alati, Mehmet Ös, Mehmet Akgül, Mehmet Fatih Borsöken, Mükerrem Mustafa Bilici, Faruk Soner Ateş, İrfan Demirhan, Suat Bozkurt, Erkan Süzerer, Ömer Atılğan ve Mehmet Coşkun Kaya milletvekili adaylıklarını açıklayarak, seçim süreci çalışmalarına başlamıştı.

14 Mayıs seçimlerinde Gaziantep’te Yıldız gibi parlayan bir Yeniden Refah Partisi vardı. Yüzde 4.08 oy oranı ile oldukça iyi bir oy oranına ulaşan Yeniden Refah Partisi 47 bin 818 oy ile büyük bir teveccüh görmüştü.

SEDAT YILDIZ TEKRAR ATANDI

14 Mayıs seçimlerinde milletvekili adayı olan Yeniden Refah Partisi İl Başkanı Sedat Yıldız, kural gereği başkanlık görevinden affını istemişti. İstifanın ardından milletvekili adayı olarak çalışmalarını yürüten Sedat Yıldız, Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Muhammed Ali Fatih Erbakan’ın tensipleriyle il başkanlığı görevine tekrar atandı.

SEÇİM SÜRECİNDE BİR DEĞİŞİKLİĞİN OLMAMASI KARARI VERİLDİ

İl başkanı olarak tekrar atanma sürecinden bahseden Yeniden Refah Partisi Gaziantep İl Başkanı Sedat Yıldız, “Bir seçim süreci yaşadık ve bu seçim sürecinde Gaziantep’ten milletvekili çıkaramamış olmanın üzüntüsünü yaşıyoruz. Bunun yanı sıra aldığımız oy oranı ve oy sayısı olarak Türkiye’de 6s. Sırada olmamız da bizler için büyük bir başarıydı. Bu süreçte genel başkanımız ile görüştüm ve görevimden milletvekili adayı olmam dolayısıyla affımı istedim. Yaptığımız istişareler sonucunda ise kendisinden müsaademi istedim. Bundan sonraki süreçte ise 4 tane birbirinden değerli kardeşimiz, il başkanlığı için adaylıklarını koydular ve yaklaşık 30 günlük bir değerlendirme sürecine geçildi. Genel başkanımız da seçim sürecinde bir değişikliğin olmaması ve tekrar benimle devam etme kararını bildirdi” dedi.

“SEÇİMDEN ÖNEMLİ DERSLER ÇIKARDIK”

Önümüzdeki seçim sürecinde çıkarılan dersler üzerinde çalıştıklarını ve seçim çalışmalarına bu şekilde ilk adımı attıklarını söyleyen Yıldız, “Teşkilatlarımızı revize ediyoruz. Bazı eksiklerimiz ve hatalarımız vardı. Geçtiğimiz seçim sürecinden büyük dersler çıkardık ve bu dersler üzerine çalışarak, seçim çalışmalarının ilk adımını da attık. İcra kurulumuz ve il başkan yardımcılarımız ile eksiklerimizi ve hatalarımızı masaya yatırdık üzerine istişareler ederek, eksiklerimizi ve hatalarımızı tespit edip, bunların düzeltilmesi için çalışmalarımıza başladık. Yönetim kurulumuz ve il başkan yardımcılarımız da eksiklerimiz vardı. Bunun yanı sıra ilçelerde de değişiklikler olacak. Bunların hepsi şu an masada ve istişarede” ifadelerini kullandı.

“SEÇİM STARTINI VERECEĞİZ”

Genel merkez tarafından talimat geldiğinin ve adaylarını en kısa zamanda belirleyeceklerinin altını çizen Yıldız, “Biz önce yönetim ve teşkilatlardan başlayarak, eksiklerimizi tamamlayacağız ve 10 – 15 gün içerisinde seçim startını vereceğiz. Genel başkanımız zaten açıklama yaptı. Ayın 16’sına kadar belediye başkan adaylarımızı ve meclis üyesi adaylarımızı belirlemek için talimat geldi.” diye konuştu.

“MERKEZ SAĞIN BİRİNCİ PARTİSİ OLMAYI HEDEFLİYORUZ”

Yeniden Refah Partisi olarak 31 Mart seçimlerindeki hedeflerinden bahseden Yıldız, “Şu an büyük bir teveccüh ile karşı karşıyayız çünkü, Yeniden Refah Partisi siyasetin bundan sonraki diğer ismi olacak. Merkez sağın birinci partisi olmayı hedefliyoruz. Çok güzel isimler bizimle temasa geçiyor. 31 Mart seçimlerinde Yeniden Refah Partisi, Sedat Yıldız ile Gaziantep’in yükselen yıldızı olacak” dedi.

MEHMET FENER

Editör: Mehmet FENER