Meclis'e sunulan yeni vergi paketi kapsamında, fiş veya fatura düzenlemeyen esnafa uygulanacak ceza tutarları önemli ölçüde artırılıyor. Mevcut durumda 3 bin 400 lira olan ceza, yeni düzenlemeyle ilk tespitte 10 bin liraya çıkarılacak. Her tekrar eden durumda ceza miktarı artarak devam edecek. İkinci tespitte 20 bin lira, üçüncü tespitte 30 bin lira, dördüncü tespitte 40 bin lira ve beşinci tespitte 50 bin lira ceza uygulanacak. Altıncı ve sonraki her tespitte ise 100 bin lira özel usulsüzlük cezası kesilecek.

Kredi Kartina Taksit Kaldirildigi Iddialariyla Ilgili Aciklama Geldi 1708976993 8057

FİŞ ALMAYANLARA DA CEZA

Yeni düzenleme sadece fiş kesmeyen esnafa değil, aynı zamanda fiş almayan vatandaşlara da ceza getirecek. Fiş almadığı tespit edilen müşteriler 5 bin lira ceza ödemek zorunda kalacak. Ancak, alıcı 5 iş günü içerisinde satıcının fatura düzenlemediğini vergi dairesine bildirirse, alıcıya herhangi bir ceza kesilmeyecek.

Borc Yapilandirma Kanunu Resmi Gazetede Trafik Cezalari Vergi Borclari Kyk Kredisi Olanlar Dikkat T4 A 46

KAYIT DIŞI EKONOMİYLE MÜCADELEDE YENİ ADIMLAR

Yeni vergi paketi, kayıt dışı ekonomiyle mücadelede önemli bir adım olarak değerlendiriliyor. Vergi uzmanı Abdullah Tolu, NTV'de yaptığı açıklamada, "Birinci tespitte 3 bin 400 olarak uygulanan ceza 10 bin lira oluyor. İkinci tespitte 20 bin lira, üçüncü tespitte 30 bin lira, dördüncü tespitte 40 bin lira, beşinci tespitte 50 bin lira, altıncı ve sonraki her tespitte 100 bin lira özel usulsüzlük cezası kesilecek" dedi.

YENİ YASA NE ZAMAN YÜRÜRLÜĞE GİRECEK?

TBMM'ye sunulan yeni vergi paketi henüz yürürlüğe girmedi. Ancak, yasalaştığı takdirde cezaların hemen uygulanmaya başlanması bekleniyor.

Kaynak: NTV