Yeni halka arzlarda neler oluyor. Son halka arzlar Koton ve Lilak ikisi de birden taban oldu, yatırımcılar şokta. Peki, Koton ve Lilak hisseleri neden taban oldu? İşte detaylar…

Geçen hafta Borsa işlem görmeye başlayan yeni halka arzlar Koton Mağazacılık (KOTON) ve Lila Kağıt (LİLAK), milyonlarca hayal kırıklığına uğrattı.

LILAK hisseleri 9 Mayıs perşembe, KOTON hisseleri ise 10 Mayıs cuma günü Borsa İstanbul'da işlem görmeye başlamıştı.

Geçen haftanın borsada işlem görmeye başlayan yeni halka arzlar Koton ve Lilak, milyonlarca yatırımcıyı zarara uğrattı.

Koton ve Lilak Erken Tavan Bozdu

Son iki halka arz Koton Mağazacılık ve Lila Kağıt hisseleri halka arz fiyatlarının altına düştü.  Yeni halka arzlar Koton 2’nci gününde taban olurken, Lilak 3’üncü gününde taban olarak milyonlarca yatırımcıyı zarara uğrattı.

Rönesans Gayrimenkul halka arzının hemen ardından Koton ve Lilak hisselerinin de halak arz fiyatlarının altına düşmesi halka arz yatırımcıları tarafından büyük tepki çekti.

Yatırımcılar yeni halka arz hisselerinin erken düşmesine sosyal medya üzerinden tepki gösterdi. Sosyal medyada gündem olan Koton ve Lilak hisselerine güven azalmakta. Birçok küçük yatırımcı sosyal medya hesabından gösterdiği tepkilerde “#lilak ve #koton ürünlerini asla evine sokmayacağım”,  “lilak ve #koton ürünlerini boykot kararı aldım” şeklinde tepkiler gösterdiler.

Yeni halka arz hisselerinin neden düştüğüne ilişkin şirketlerden resmi bir açıklama gelmezken, milyonlarca küçük yatırımcı Koton ve Lilak halka arzlarında daha fazla zarar etme endişesi yaşıyor.

Muhabir: Bahri Uçar