YEMENİNİN ÜRÜNÜ DÜNYAYA YAYILDI

Yemeninin yerli ve yabancı turistler tarafından büyük ilgi gördüğünü söyleyen Yemeni Ustası Adil Keskinsoy, “Yemeninin içi dışı deri, ter, koku yapmaz ve vücudun elektriğini alır. Dolayısıyla sağlık açısından çok faydası bulunan yemeninin ünü Türkiye sınırlarını aşarak dünyaya yayıldı” dedi.

Gaziantep’in en önemli geleneksel ayakkabılarından olan ve renk ve modelleriyle Hollywood piyasasına giren yemeni, yerli ve yabancı turistler tarafından büyük rağbet görüyor.

GAZİANTEP’TEN YURT DIŞINA YEMENİ İHRAÇ EDİLİYOR

Yemeninin Avrupa’ya ihraç edildiğini sözlerine ekleyen Keskinsoy, “Geçmiş yıllarda kentimizde 3-4 firma imalat yaparken bu rakam günümüzde 15-16’ya yükseldi. Avrupa’ya yemeni ihracatı gerçekleştiriliyor. Şu anda Avrupa’da bir yemeni 100 dolara satılıyor. Kentimizde yurt dışına yemeni gönderen firmalarımız mevcut” ifadelerini kullandı.

Yemeni Büyük İlgi Görüyor

ESKİ ANTEP YEMENİLERİ KALMADI

Yemeninin tarihçesinden bahseden Keskinsoy, “Yemeni ayakkabısının Yemen’den geldiği söylenir. Asıl rengi kırmızı iken şimdi her rengi var. Antep yemenisi farklı bir üründür. Çünkü eski Antep yemenileri çok fazla kalmadı. Yemeni; ter ve koku yapmaz, tabanı camız derisinde yapıldığı için vücudun elektriği anında toprağa iletir. Yemeniyi tavsiye eden doktorlar bile var” açıklamasını yaptı.

 MALİYETLER YÜZDE 200 ARTTI

Yemeni sektörünün çıkmaza girdiğini ve zor günler geçirdiğini sözlerine ekleyen Keskinsoy, maliyetlerin artmasından dert yandı. “100 liraya aldığımız köseleri 300 liraya almaya başladık. Bunun yanı sıra işçilik ve deri fiyatları yükseldi. Kısacası son bir yıl içerisinde girdi maliyetlerimiz yüzde 200 oranında artış gösterdi” şeklinde konuştu.

Muhabir: MEHMET FENER