Yedi Başak İnsani Yardım Derneği, Kurban Bayramı'nda Türkiye dahil 15 ülkede ihtiyaç sahiplerine kurban eti ulaştırmayı planlıyor. Yedi Başak Derneği,  bu yılki kurban organizasyonu kapsamında “Kurbanım Kardeşime” sloganı ile çalışma yürütecek.

YEDİ BAŞAK 2024 KURBAN KAMPANYASI İLE KARDEŞLİK KÖPRÜSÜ KURUYOR

Yedi Başak İnsani Yardım Derneği, 2024 yılında gerçekleştireceği kurban bağışı kampanyasının detaylarını duyurdu. “Kurbanım Kardeşime” sloganı ile kampanyasını duyuran dernek yurt dışı Afrika kurban bağışı hisse bedeli 3500 TL, Gazze için kurban bağış bedeli 7500, yurtiçi kurban bağışı bedeli ise 11500 TL olarak belirledi.

GAZZE, SURİYE, YEMEN, AFGANİSTAN, SOMALİ GİBİ ÜLKELERDE KURBAN KESİLECEK

Yedi Başak Derneği, Gazze halkına, ülkemizde ve dünyanın farklı noktalarındaki ihtiyaç sahiplerine yardım elini uzatmayı hedefliyor.  Gazze, Türkiye, Suriye, Bangladeş, Yemen, Afganistan, Somali, Çad, Tanzanya, Uganda, Nijer, Gana ülkeleri derneğin Kurban organizasyonu yürüteceği yerler.

GAZZE İÇİN BAĞIŞLANAN KURBANLAR KONSERVE İLE GAZZE'YE ULAŞTIRILACAK

Yedi Başak Derneği, özellikle Gazze'deki insani krize dikkat çekerek, kurban organizasyonuna ayrı bir önem veriyor. Savaş ortamında, kıt ve zor şartlarda yaşam mücadelesi veren Gazzelilere kurbanı Gazze için bağışlanan kurbanlar, Mısır ve Hindistan'da kesilerek konservelenip, hijyenik bir şekilde paketlenerek Gazze'ye ulaştırılacak. Bu yöntemle etlerin saklanması ve dağıtılması sağlanacak, böylelikle Gazze’ye uzun süreli yardım sunulacak.

15 ÜLKEDE KESİLECEK KURBANLAR İHTİYAÇ SAHİBİ ULAŞTIRILACAK

Türkiye'deki deprem bölgeleri ile Gazze, Afrika ve Asya'da toplamda 15 ülkede, bayramın birinci günü bayram namazının ardından vekaletle kesilecek kurbanlar, ihtiyaç sahibi insanlara et olarak dağıtılıyor. Dernek, kurban kesiminin bilgisini bağışçılara SMS yoluyla iletiyor. Güven ve şeffaflık içinde Kurban kesim anında alınan video kaydı bağışçılara kurban videosu olarak tek tek gönderiyor.

Yedi Başak Derneği, bu kampanya ile birlik ve dayanışma duygularını pekiştirirken, ihtiyaç sahiplerine umut olmayı ve insanlık için değerli bir hizmet sunmayı amaçlıyor.

HAYIRSEVERLER BAYRAMIN 2’NCİ GÜNÜNE KADAR KURBAN BAĞIŞINDA BULUNABİLECEK

Kurban organizasyonuna destek olmak isteyen hayırseverler, Kurban Bayramının 2’nci günü akşam saat 21.00’a kadar kurban bağışında bulunabilecek.

"KURBANIM KARDEŞİME" SLOGANIYLA YOLA ÇIKTIK 

2024 Kurban çalışmaları hakkında açıklamalarda bulunan Yedi Başak İnsani Yardım Derneği Başkanı Mustafa Bulut, "Kurbanım Kardeşime" sloganıyla yola çıktıklarını belirterek, Türkiye başta olmak üzere birçok ülkede kurban kesim ve dağıtım organizasyonları düzenleyeceklerini açıkladı.

YEDİ BAŞAK BAYRAMDA 3 KITADA 15 ÜLKEDE İHTİYAÇ SAHİBİNE ULAŞACAK

2024 Kurban çalışmalarını 3 kıtada 15 ülkede yürüteceklerini belirten Bulut, “Yedi Başak Derneği olarak bu yıl 3 kıtada 15 ülkede kurban çalışması yürüteceğiz. Bunu da belirlerken kriz bölgelerini seçtik. Bu sene Ukrayna’da da kurban çalışması yapacağız. Biz din, dil, ırk, coğrafya ayrımı yapmadan muhtaç insanlara ulaşmaya çalışıyoruz” dedi.

Kurban organizasyonu süreci hakkında bilgi veren Bulut, dernek olarak titizlikle belirlenen bölgelerde kurbanlık hayvanların seçimini gerçekleştirdiklerini ve kesim öncesinde gerekli kontrolleri tamamladıklarını belirtti.

Ayrıca, bağışçıların vekalet verdiği kurbanların kesimine, bayramın birinci günü bayram namazının ardından başlayacaklarını ve kesilen kurban etlerini 15 ülkede ihtiyaç sahiplerine dağıtacaklarını ifade etti.

YEDİ BAŞAK DERNEĞİ 15 BİN KURBAN KESİMİ YAPACAĞIZ

Yedi Başak Derneği olarak geçen yıl 10 bin kurban kesimi gerçekleştirdiklerini belirten Bulut, “Bu yıl 15 bin hisse kurban kesimi hedefliyoruz. Kurbanlıkları satın altık. Türkiye’de dahil15 ülkede kurban etlerini ihtiyaç sahiplerine ulaştıracağız inşallah. 

DEPREM BÖLGESİNE ÖNCELİK VERECEĞİZ

Türkiye’de deprem bölgesindeki depremzedelere öncelik vereceklerini belirten Bulut, “Gaziantep’te de kurbanlarımızı keseceğiz ve deprem bölgesinde İslahiye ve Nurdağı’ndaki depremzede vatandaşlarımıza ulaştıracağız. Ayrıca burada takibini yaptığımız 1450 aileye de kurban etlerini ulaştıracağız” dedi.

KURBANIM GAZZE’YE

Bu Kurban Bayramında Gazze’ye ayrı bir önem verdiklerini belirten Bulut, “Gazzedeki kardeşlerimiz gerçekten çok zor durumda. Dünyanın görmediği bir katliamı canlı yayında izliyoruz maalesef. 242 gündür abluka altında bulunan Gazze’deki kardeşlerimiz zor bir süreçten geçiyor. Çadırda yaşamaya mecbur kalan ve neredeyse her gün yer değiştirmek zorunda kardeşlerimiz, temel gıda ihtiyaçlarını karşılamakta büyük sıkıntılar yaşıyor. Bu zorlu koşullarda, Yedi Başak İnsani Yardım Derneği olarak Gazze’deki kardeşlerimizin yanında olduğumuzu ve onları yalnız bırakmayacağımızı bildirmek isteriz.

KONSERVE ET GÖNDERME KARARI ALDIK

Gaazze için kurban çalışması bu sene daha önem kazandı. Gazze içerisindeki kardeşlerimiz ile yaptığımız istişareler sonucunda, sınır kapılarının zaman zaman kapatılması ve Gazze içinde gıda ürünlerini saklayacak uygun ortamın bulunmaması göz önünde bulundurulduğunda, etlerin konserve şeklinde Gazze’ye gönderilmesi gerektiği yönünde karar aldık. Hindistan’da keseceğimiz Gazze Kurbanlarını KONSERVE olarak Gazze’ye ulaştıracağız. Böylece raf ömrü uzun olan bu konserveler Gazze’nin her bölgesine ulaşacak. Güneyde ve kuzeyde çalışanlarımız ve gönüllülerimiz tarafından dağıtımı yapılacak. Bağışladığınız kurbanlar kardeşlerimizin sofrasına katkı olacak.” ifadelerini kullandı.

KARDEŞLERİMİZE SAHİP ÇIKALIM!

Hayırseverlere Gazze için çağrıda bulunan Bulut, Bu zor süreçte birlik olup kardeşlerimize sahip çıkmak ve temel ihtiyaçlarını karşılamak için el ele vermemiz gerekiyor. Yedi Başak İnsani Yardım derneği olarak biz bu konuda üzerimize düşeni yapmaya hazırız. Sizleri de bu anlamlı yardım seferberliğine katılmaya davet ediyoruz. Her bir katkınız, Gazze’deki kardeşlerimizin yüzünde bir tebessüm yaratacaktır. Unutmayalım, birbirimize uzattığımız her el, bu zorluğun üstesinden gelmemizi sağlayacaktır” dedi.

Suriye’de kurban çalışması gerçekleştireceklerini belirten Bulut, “Suriye’de hem İdlib’de hem de Azez bölgesinde kurban çalışması yapacağız. Burada da keseceğimiz kurban etlerini Afrin ve bölgedeki çadır kamplarda yaşayan kardeşlerimize ulaştıracağız inşallah” dedi.

YEDİ BAŞAK OLARAK İKİNCİ VE DİĞER KURBANLARA TALİBİZ

Yedi Başak Derneği olarak ikinci ve diğer kurbanlara talip olduklarını dile getiren Bulut, “Yedi Başak Derneği kurulduğundan buyana Gaziantep ve Türkiye’deki hayırseverlerimiz hep destekte bulundular. Bu kurban bayramında da hayırseverlerimizden destek bekliyoruz. Kestiğimiz kurbanın ne eti ne kanı Allah’a ulaşmaz ancak sizin takvanız Allah’a ulaşır diye buyuruyor rabbimiz Kuran-ı Kerim’de. Kurban günü Allah’ın en çok sevdiği iş kurban kesmektir. Biz de Yedi Başak Derneği olarak insanlarımızın birinci kurbanı kendi evinde çocuklarıyla kesip kurban ibadetini yaşamalarını istiyoruz. Bunun dışındaki ikinci ve diğer kurbanları gönül coğrafyadaki ihtiyaç sahibi kardeşlerimize bağışlamasını istiyoruz” dedi.

Kaynak: Bahri Uçar