Gaziantep'te geçtiğimiz yıl scooter ile yolun karşısına geçmeye çalışan Ezgi Yiğit'in ölümüne neden olan ehliyetsiz sürücü Osman S.'nin tutuksuz yargılandığı davanın duruşması, İrem Şimal Toprak'ın gelecek duruşmada dinlenmesine karar verilerek 12 Şubat tarihine ertelendi.

Feci Kaza Detayları

12 Nisan 2022 tarihinde Gaziantep'in Batıkent mevkiinde meydana gelen kazada, ehliyetsiz sürücü Osman S.'nin kullandığı otomobil, evlerine dönmekte olan iki arkadaşı çarpmıştı. Kazada lise son sınıf öğrencisi Ezgi Yiğit hayatını kaybederken, İrem Şimal Toprak ağır yaralanmıştı. Osman S., gözaltına alındıktan sonra tutuklanmış, ancak 28 gün sonra serbest bırakılmıştı.

Scooter Kazasında Ölen Ezgi'nin Arkadaşı Mahkemede Dinlenecek

Duruşma ve Erteleme Kararı

Gaziantep Çocuk Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam eden davada tutuksuz sanık Osman S. duruşmaya katılmazken, maktul Ezgi Yiğit'in ailesi ve avukatları hazır bulundu. Yiğit ailesi avukatı, kazada yaralanan İrem Şimal Toprak'ın yeniden dinlenmesini ve bilirkişi raporu alınmasını talep ederek, güvenlik kamerası kayıtlarının mahkemeye 2 yıldır ulaştırılmadığını ifade etti.

Aile ve Avukatların İtirazları

Ezgi Yiğit'in babası Mehmet Şahin Yiğit, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, yaşadıkları zorlu süreci anlatarak, adalet arayışlarını sürdürdüklerini belirtti. Baba Yiğit, "Bize yapılan haksızlık çok büyük bir haksızlık" diyerek tepkisini dile getirdi. Ayrıca mahkeme heyeti, İrem Şimal Toprak'ın gelecek duruşmada dinlenmesine karar vererek duruşmayı 12 Şubat tarihine erteledi. Heyet, ailenin ve avukatların beyanlarıyla mevcut dosyayı dikkate alarak kararını açıkladı.


Kaynak: İHA