DUVAR ÇATLAĞI TAMİRİ NASIL YAPILIR?

Evlerin çoğu, sağlam bir temel üzerine tuğla, demir, beton blokları ve kereste malzemeleriyle inşa edilir. Doğal taşlarla yapılan eski evleri de unutmayalım. Duvarların inşası, iç ve dış cephe olmasına ve yük taşımalarına bağlı olarak inşa edilir.

Dış duvarlar; çatının, zeminin ve iç duvarların ağırlığını taşıdıkları için taşıyıcı duvarlardır. İç duvarlar ise, ortamı odalara böler ve daha hafif malzemelerden yapılır. Tüm iç duvarlar inaşnın yükünü taşımaz. Duvarlardan bazıları tavan kirişleri ve zemini kısmen destekleyebilir. Bazıları da binanın sağlamlığına katkı sağlar. Bu sebeple, asla bir iç cephenin yük taşımadığını söylemeyin. Duvarlarda herhangi bir değişiklik yapmadan önce bir uzmandan tavsiye almalısınız.

Gaziantep’te özellikle 6 şubat depreminin ardından bazı evlerin duvarlarında risksiz hasarlar meydana geldi. Bu risksiz fakat küçük hasarlı duvarları ise tamir etmek son derece kolay ve zahmetsiz. Bu işlem o kadar kolay ki gördüğünüz zaman şaşıp kalacaksınız. İşte risksiz ve küçük hasarlı duvarların basit tamir işlemi videosu…