Nar suyu için astronomik fiyat talep eden işletme, zabıtanın müdahalesiyle turistin parasını iade etti.

Antalya'da bir işletmeden 2 bardak nar suyu karşılığında bin 200 TL ödeyen turist, durumu zabıtaya şikayet etti. Zabıta ekipleri olay yerine gelerek turistin parasını iade etti ve işletmenin standını kaldırdı. İşveren, nar suyunu veren personelin işten çıkarıldığını duyurdu.

Olayın Detayları

Olay, yaklaşık 15 ay önce Konyaaltı sahilinde yaşandı. Sahilde bulunan bir işletmeden 2 bardak nar suyu alan turist, karşılığında bin 200 TL istenince parayı verdi ve esnafı şikayet etti. Antalya Büyükşehir Belediyesi zabıta ekipleri ve polis olay yerine geldi. Zabıta ekipleri, işletme sahibinden parayı iade etmesini istedi. Para, işletme yöneticisi tarafından standdaki görevli çalışandan alınarak turiste iade edildi. Turist, bin 200 TL'sini sayarak teslim aldı ve nar suyunun gerçek fiyatı olan 200 TL’yi ödedi. Yaşananlar üzerine işletme hakkında tutanak tutuldu ve dondurma ile meyve suyu satışı yapılan stant kaldırıldı.

Personel İşten Çıkarıldı

Yaşanan olayın görüntülerinin sosyal medyaya düşmesinin ardından işletme yetkilileri bir açıklama yaptı. Açıklamada, yeni işe başlayan çalışan tarafından yapılan satışı asla tasvip etmediklerini, durumu düzelterek paranın iade edildiğini ve özür dilendiğini belirttiler. Ayrıca, satışı yapan personelin aynı gün iş yeri ile ilişiğinin kesildiği bilgisi paylaşıldı.

Kaynak: İHA
Muhabir: Mehmet Fener