Özellikle göç ile mücadele ile ilgili konulara değinen Vali Çeber konuya dair yaptığı açıklamada, “Düzensiz göçle ve göçmen kaçakçılığıyla mücadeleyi tüm Türkiye’de olduğu gibi azim ve kararlılıkla sürdürüyoruz” dedi.

Vali Çeber’in açıklaması şu şekilde:

“Bir taraftan yasal olarak ilimizde bulunan yabancılara ilişkin iş ve işlemleri yürütürken, diğer yandan da düzensiz göçle ve göçmen kaçakçılığıyla mücadeleyi tüm Türkiye’de olduğu gibi azim ve kararlılıkla sürdürüyoruz.

Güvenlik güçlerimizin operasyonları ve denetimleri neticesinde 2024 yılı 7 aylık dönemde 2.497 düzensiz göçmen yakalanarak İl Göç İdaresi Müdürlüğü Geri Gönderme Merkezine teslim edildi.

Ayrıca ilimizde 25 mobil göç noktası aracıyla düzensiz göçle etkin bir şekilde mücadele ediyoruz. Bu araçlar şehrimizin farklı noktalarında güvenlik güçlerimizle beraber denetim ve kontrollerini durmaksızın sürdürüyor. Araçlar sayesinde yabancıların yasal kalış haklarının olup olmadığı artık çok kısa bir zaman içerisinde tespit edilebiliyor. Bu anlamda mevzuata uymayan bütün durumlara karşı gerekli idari ve adli bütün işlemler daha etkili bir şekilde tesis ediliyor.”

Kaynak: Mehmet Fener