Birçok kişi yemek yaparken bazı oranlardan emin olamayıp internetten tariflere bakıyor. Güzel yemek yapmak için tariflerden şaşmayan insanlar bu şekilde aramalar yapıyor. Peki, Evde güveç nasıl yapılır, püf noktaları nelerdir?

GÜVEÇ TARİFİ MALZEMELERİ

200 gram kuzu kuşbaşı et

100 gram taze fasulye

1 adet orta boy patates

2 adet kabak

2 adet patlıcan

1 diş sarımsak

1 adet kuru soğan

2 adet domates

2 adet yeşil biber

Yarım su bardağı su

1 yemek kaşığı salça

1 kahve fincanı sıvı yağ

Tuz

GÜVEÇ NASIL YAPILIR?

Tencere içine kuşbaşı etleri döşeyin. Kuru soğanı ince ince doğrayıp etlerin üzerine ekleyin. Yeşil biberleri ve taze fasulyeleri önce yıkayıp, ortadan ikiye bölün ve etin üzerine katın. Patatesleri soyup küp küp doğrayarak ekleyin, patlıcanları ve kabakları alaca soyun, küp küp doğrayarak güvece ekleyin. 1 diş sarımsak ve domatesleri de ekleyin. Son olarak 1 kahve fincanı sıvı yağı ve yarım su bardağı suyu, tuz da ekleyerek tencerenin ağzını kapatın.

Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırına koyun. 1-1,5 saat pişirdikten sonra güveci servis tabağına ters çevirerek ve sıcak olarak servis yapın.

MEHMET FENER

Editör: Mehmet FENER