Yüksek enflasyon ve hayat pahalılığından en çok etkilenen gruplardan biri de öğrenciler. Ulaşım, kira ve üniversite yemekhanelerine gelen zamlar öğrencilerin geçinmelerini zorlaştırıyor. Bazı öğrenciler alanı dışında bir işte sigortasız çalışarak eğitim hayatlarını sürdürürken, bazı öğrencilerse aldıkları burslarla eğitimlerine devam ediyor.
Öğrenciler için her şey başlı başına bir masraf haline geldi. Artan kitap fiyatları, fahiş kira fiyatları ve yurtların yetersizliği öğrenciler için büyük problemler yaratırken, Gaziantep’te hayatın bu kadar pahalı olması öğrencileri daha zor durumda bırakıyor. 
Barınma ve beslenme gibi temel ihtiyaçlarını bile karşılamakta zorluk çektiklerini dile getiren üniversite öğrencileri yaşadıkları zorlukları referansgazetesi.com.tr’ye anlattı.
YURT YEMEKLERİNİ YİYEMİYORUZ, DIŞARIDA YEMEYE PARAMIZ YETMİYOR
Yurt yemeklerini yiyemediklerini söyleyen Gaziantep Üniversitesi öğrencisi Çağrı D., "Ailemden aldığım destek ile okuyorum. Ancak bu kadar masraf olunca ailemden istemeye de utanıyorum. Yurtta kalıyorum, ancak yemekleri yiyemiyorum, dışarıda yersem en az 150 lira tutuyor. Bir öğün için bu kadar vermek de bütçemizi yoruyor. Kafelerde bir çay bile 20 lirayken, gidip sosyalleşmek neredeyse imkânsız. Ders saatlerime uygun iş arıyorum, bulursam çalışacağım." ifadelerini kullandı. 
KİTAP ALAMIYORUZ, PDF KULLANIYORUZ
Artan kitap fiyatlarından dolayı kitap alamadıklarını da ifade eden Çağrı D., "Hocalarımızın istediği kaynak kitaplarını alamıyoruz. İkinci elini bulamazsak PDF kullanmak zorunda kalıyoruz. En azından kaynak kitap alırken üniversite öğrencilerine bir destek verilmesi gerekiyor." dedi.

MEHMET FENER

Editör: Ahmet Yavuz