Hac ziyaretlerinin sona ermesinin ardından 2024-2025 Umre dönemi, Diyanet İşleri Başkanlığı Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürlüğümüz öncülüğünde 22 Temmuz tarihinde başladı. 

KAÇAK ORGANİZASYONLARA DİKKAT

Hac Umre Seyahat Acenteleri Derneği Başkanvekili ve Altınoluk Turizm ve Seyahat Acentesi Genel Müdürü Abdurrahman Fetullah Aşkın, umre sezonun başladığını ifade ederken, kaçak organizasyon konusunda vatandaşı uyardı. 

Umre sezonu ile ilgili açıklama yapan Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, ‘’2024-2025 Umre dönemi, Diyanet İşleri Başkanlığı Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürlüğümüz öncülüğünde 22 Temmuz 2024 tarihi itibarıyla başlıyor. Kutsal topraklara kavuşmak isteyen vatandaşlarımız 10 Haziran itibarıyla kayıtlarını il ve ilçe müftülükleri ile e-Devlet üzerinden yapabilecek’’ ifadelerini kullanmıştı. 

ŞU ANDA BİR HAREKETLİLİK YOK

Umre sezonunun başladığını kaydeden Aşkın, ‘’Şu anda umreye beklediğimiz gibi bir rağbet yok ama ilerleyen zamanlarda bir hareketlilik olacağını düşünüyoruz. Her yıl bu dönemlerde bu şekilde olur. Geçen yıl Gaziantep’ten 4 ile 6 bin arasında kişi umreye gitti. Bu sene de aynı rakamları yakalayacağımızı düşünüyoruz’’ şeklinde konuştu. 

5 YILDIZLI OTELLERE RAĞBET ARTTI

Aşkın, fiyatlarda çok fazla bir değişikliğin yaşanmadığını sözlerine eklerken, ‘’İki kişilik odada bir kişilik fiyatı bin 500 dolar. 4 kişinin kaldığı odaların fiyatı ise kişi başı bin 250 dolar. Şu anda orada bir grubumuz var. Kişi başı 17 bin dolar verdiler. Kısacası bu fiyatlar otelin kalitesine göre değişkenlik gösteriyor. Her cebe uygun umre paketleri bulunuyor. Ancak 5 yıldızlı otellere olan rağbetin her yıl arttığını söyleyebiliriz’’ açıklamasını yaptı. 

UCUZ FİYAT POLİTİKALARINA KANILMAMALI

Umrelerin süresinin 3 ile 20 gün arasında değiştiğini vurgulayan Aşkın, ‘’Ramazan ayında ise 30 ile 40 gün arasında değişiyor. Umre gidecek olan vatandaşlarımızın öncelikle iyi bir araştırma yapması gerekiyor. Gideceği acenteyi iyice araştırsın. Çevresine sorsun, hangisini tavsiye ediyorlarsa oraya gitsin. Mağdur olmamak için ucuz fiyat politikasına kesinlikle kanmasınlar’’ uyarısında bulundu.

Kaynak: MEHMET FENER