Kurban Bayramı’nın yaklaşmasıyla beraber GAP, Ege ve Karadeniz Bölgeleri’ne düzenlenen turlara ilgi artmaya başladı. 2-3 gece konaklama turları 5 bin lira ile 9 bin lira arasında değişirken, 7 gecelik turlarda ise fiyatlar 11 bin lira ile 15 bin lira, Kapadokya, Mersin ve Mardin gibi günübirlik turlar ise 1000 ile 2 bin lira arasında değişiyor.

TUR ORGANİZASYONLARINDA BİR ARTIŞ SÖZ KONUSU

TÜRSAB GAP BTK Başkanı İbrahim Halil Kılınç, ‘’Acentelerimizin tur organizasyonlarında bir artış söz konusu. Şu anda deniz-kum tatil fiyatları GAP, Ege ve Karadeniz tur fiyatlarından daha pahalı. Dolayısıyla acentelerimiz tarafından açılan turlara büyük bir rağbet var’’ ifadelerini kullandı.

VATANDAŞ CEBİNE GÖRE TATİLEE GİDİYOR

Deniz-kum tatil fiyatlarının yüzde 100 artması vatandaşı ekonomik turlara yöneltti. Ramazan Bayramı’nda olduğu gibi Kurban Bayramı’nda da GAP, Ege ve Karadeniz Bölgeleri’ne düzenlenen turlar büyük ilgi görmeye başladı. 2-3 gece konaklama turların fiyatı 5 ile 9 bin TL arasında olurken, 7 gecelik turlarda ise fiyatlar 15 bin TL’ye kadar yükseliyor. Günü birlik turlarda ise vatandaş 1000 ile 2 bin TL’yi gözden çıkarmak zorunda.

KENTTEKİ OTELLERİN DOLULUK ORANI YÜZDE 60

Gaziantep’teki otellerin doluluk oranının yüzde 60 olduğunu dile getiren Kılınç, ‘’Şanlıurfa, Mardin ve Diyarbakır’a ilerledikçe otellerdeki doluluk oranı daha da yükseliyor. Çünkü bu illerde ve bölgelerde GAP turu nedeniyle otellerin doluluk oranı fazla oluyor. Acentelerimizin tur organizasyonlarında bir artış söz konusu. Şu anda deniz-kum tatil fiyatları GAP, Ege ve Karadeniz tur fiyatlarından daha pahalı. Dolayısıyla acentelerimiz tarafından açılan turlara büyük bir rağbet var’’ dedi.

GAP, EGE VE KARADENİZ TURLARI RAĞBET GÖRÜYOR

İnsanların cebine göre tatil turları tercih ettiğini ifade eden Kılınç, acenteler tarafından açılan kültür turlarına bir yoğunluk olduğunu kaydetti. ‘’Şu anda GAP, Ege ve Karadeniz turları rağbet görüyor. GAP ve Karadeniz turlarında boş yer yok, Ege’ye yönelik turlar ise dolmak üzere. 2-3 gece konaklama turları 5 bin lira ile 9 bin lira arasında değişirken, 7 gecelik turlarda ise fiyatlar 11 bin lira ile 15 bin lira arasında. Kapadokya, Mersin ve Mardin gibi günübirlik turlar ise 1000 ile 2 bin lira arasında değişiyor’’ açıklamasını yaptı.

SEYAHAT ACENTELERİMİZİN HAKKINI KİMSEYE YEDİRMEYECEĞİZ

Tur satın alırken vatandaşı uyarmayı ihmal etmeye Başkan Kılınç, ‘’Bayramın yaklaşması dolayısıyla yoğun talep ile birlikte kaçak tur düzenlemek isteyenlerde var. Bu tür insanları hem dijital hem de fiziki ortamda tespit edip gerekli işlemleri yapacağız. Ekiplerimiz hazır, bayramının ikinci gününden itibaren denetimlere ağırlık vereceğiz. Seyahat acentelerimizin hakkını kimseye yedirmeyeceğiz’’ şeklinde konuştu.

Kaynak: MEHMET FENER