İletişim Başkanı Fahrettin Altun, İsrail’in Filistinlilere yönelik savaş suçlarından dikkatleri başka yöne çekmeye çalıştığını söyledi. Altun, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın gerçekleri söylemekten korkmadığını ve korkmayacağını vurguladı.

Fahrettin Altun, İsrail hükümetinin bir ayı aşkın süredir Gazze’de neler yaptığını tüm dünya gördüğünü belirtti. “Hiçbir dezenformasyon gerçekleri gizleyemez” diyen Altun, İsrail Başbakanı Netanyahu’nun, Filistinli sivilleri hedef alan anlamsız savaşıyla ilgili gerçekleri duymayı kaldıramayacağını söyledi.

Fahrettin Altun, Netanyahu ve onun gibi aşırılık yanlısı unsurların işgal, etnik temizlik ve savaş suçlarının sürdürücüleri olduğunu kaydetti. “Bölgede barış inşa etmek gibi bir dertleri yoktur ve ellerine geçen her fırsatta savaş için bastırmaya devam edeceklerdir” diyen Altun, İsrailli siyasetçilerin sürekli şiddet konusunda ısrarcı olduklarını ifade etti.

Altun, kalıcı barışı sağlamak için dünyanın şimdi harekete geçmesi gerektiğini vurguladı. “Adil ve hakkaniyetli bir barış için birleşerek onları bu kötü emellerinden mahrum bırakmalıyız” diyen Fahrettin Altun, Türkiye’nin bu konuda öncü bir rol oynadığını belirtti.

Altun, İsrailli siyasetçilerin Filistinli sivillere karşı işledikleri suçları bir kez daha kınadı. “Kamuoyu önünde çoktan kaybettiler. Liderliğimize yalan ve iftiralarla saldırarak bu gerçeği gizleyemezler” diyen Fahrettin Altun, İsrail’in sistematik savaş çığırtkanlığı ve dezenformasyon kampanyalarına rağmen barış için ellerinden gelen her şeyi yapmaya kararlı olduklarını söyledi.

Altun, Türkiye’nin Filistin’i asla terk etmeyeceğini vurgulayarak, “Filistin halkının haklı davasını savunmaya devam edeceğiz. İsrail’in yalan ve iftiralarına karşı çıkmaktan da asla geri durmayacağız” dedi.