AK Parti Gaziantep Milletvekili Doç. Dr. Derya Bakbak, beraberindeki heyet ile Referenas Gazetesi’ni ziyaret etti.

MİLLETVEKİLİ BAKBAK, REFERENAS GAZETESİ’Nİ ZİYARET ETTİ

AK Parti Gaziantep Milletvekili Doç. Dr. Derya Bakbak, beraberindeki heyet ile Referenas Gazetesi’ni ziyaret etti. Referans Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Yaşar Yavuz’u ziyaret eden Bakbak, ziyarette özel açıklamalarda bulundu.

TÜRKİYE’DE ÇİFTÇİYE EN BÜYÜK DESTEĞİ VEREN GAZİANTEP BELEDİYELERİ

Türkiye’de çiftçiye en büyük desteği veren belediyelerin Gaziantep belediyeleri olduğuna dikkat çeken Bakbak, “Türkiye’de çiftçiye en büyük desteği veren belediyeler Gaziantep belediyeleridir. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve Şahinbey Belediyelerimiz bugüne kadar çiftçilerimize çok büyük destek verdiler. İki belediyemiz de mazottan gübreye, küçükbaş ve büyükbaş hayvandan yemine, fideden tohuma kadar her alanda çiftçilerimize destek verdi. Hem Fatma Şahin Başkanımız hem Mehmet Tahmazoğlu başkanımız her hafta çiftçilere destek dağıtıyor” dedi.

Türkiye’de Çiftçiye En Büyük Desteği Gaziantep Belediyeleri Veriyor (4)

GAZİANTEP BÜYÜKŞEHİR VE ŞAHİNBEY BELEDİYESİ FISTIK ALIMINA BAŞLADI

Gaziantep Büyükşehir ve Şahinbey Belediyelerinin Antep fıstığı alımına da başladığını dile getiren  Bakbak, “Bugüne kadar çiftçiye en büyük desteği veren Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve Şahinbey Belediyelerimiz şimdi de çiftçiye destek olmak için fıstık alımına başladı. Tescilli ürünümüz olan Antep fıstığı şehrimiz için çok kıymetli bir ürün. Fıstık üreticilerimizin mağdur edilmemesi için belediyelerimiz fıstık alımına başladı. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da her zaman çiftçilerimizin yanında olacağız” dedi.

GAZİANTEP’TE DEVAM EDEN SULAMA PROJELERİNİ YAKINDAN TAKİP EDİYORUZ

Gaziantep’te devam eden sulama projelerini yakından takip ettiklerini belirten Bakbak, “Gaziantep’te devam eden sulama projelerini yakından takip ediyoruz. Barak Ovası ve Nizip’te tarlaya giden kanalları yakından takip ediyoruz.  Nizip’te tarımsal sulama için 5 MW'lık GES projesi devam ediyor. Yine Kılavuzlu ve Hancağız barajının hızlı bir şekilde tamamlanması için yakından takip ediyoruz” dedi.

Türkiye’de Çiftçiye En Büyük Desteği Gaziantep Belediyeleri Veriyor (5)

SULAMA PROJELERİ TASARRUF TEDBİRLERİ KAPSAMINDA DEĞİL

Sulama projelerinin tasarruf tedbirleri kapsamına alınmadığını belirten Bakbak, “Yıllardır bu projeleri yakından takip ediyoruz. Bu yıl tasarruf tedbirleri uygulanmaya başlandı ama sulama projeleri tasarruf tedbirleri kapsamında değil. Sulama ile ilgili başlanan projeler tamamlanacak” dedi.  

2028 YILINA KADAR SULAMA PROJELERİ TAMAMLANACAK

Gaziantep’te devam eden sulama projelerini 2028 yılına kadar tamamlamayı hedeflediklerini ifade eden Bakbak, “Nizip Pompaj Sulaması projesi, Hancağız Barajı Sulama Projesi, Klavuzlu Sulama Projesi ve Düzbağ İçme Suyu Barajı çalışmaları son sürat devam ediyor. 2028 yılına kadar projelerimizi tamamlamayı hedefliyoruz.” dedi.

Türkiye’de Çiftçiye En Büyük Desteği Gaziantep Belediyeleri Veriyor (1)

GES’LERDE ÇOK İYİ BİR AŞAMAYA GELDİK

Türkiye olarak GES’lerde çok iyi bir noktaya geldiklerini belirten Bakbak, “Türkiye olarak Güneş Enerjisi Santralinde (GES) çok iyi bir aşamaya geldik ama enerji zaten bizim en büyük ithalat giderimiz. Türkiye olarak GES’leri yapabilir duruma geldik. Artık kendimiz üretiyoruz. Gaziantep’te OSB’de birçok fabrikanın üstü GES ile donatıldı” diye konuştu.

Kaynak: BAHRİ UÇAR