Verilen dilekçede Türkiye’nin her bir ilçesinde açılacak herhangi bir eğitim kurumunun adının ‘’100. yıl Cumhuriyet’’ olması istenildi.
Dilekçeyi 1 Kasım tarihinde Gaziantep Valiliğine verdiklerini belirten Türk Eğitim-Sen Gaziantep şube başkanı Bekir Avan konu ile ilgili yaptığı açıklamada, ‘’ Valilik ve Milli Eğitim ile görüşme halindeyiz. Tarihin dönüm noktaları vardır. Parklara, mahallelere, sokaklara, hastane ve okullara bu isimlerin verilmesi gerekir. Benzer konular için geçtiğimiz yıllarda yine dilekçeler vermiştik. Ancak Cumhuriyetin 100. yılı apayrı bir konu’’ dedi.  
COŞKUMUZ BİZDEN SONRAKİ NESİLLERE AKTARILMALI
Cumhuriyetin 100. yılının büyük bir coşku ile kutlandığını dile getiren Avan ‘’Bizden sonraki nesillere de Cumhuriyetimizin 100. yılındaki coşkuyu hissettirilmesi, yeni nesillere miras kalması ve bu adın okullarda yaşatılması son derece önemli’’ dedi ve ‘’ Tarih boyunca 25,50 ve 75. yıllar isimleştirilmiş ve yaşatılmıştır. 100. Yılda da Gaziantep’te her bir ilçede yeni açılan anaokulu, ilkokul, ortaokul ve liselerin adının ‘’100. yıl Cumhuriyet’’ olmasını istiyoruz’’ dedi. 


100. YIL GAZİANTEP ŞEHİR HASTANESİNDE DE YAŞATILMALI 
Avan, bir diğer önerilerinin de Gaziantep’te geçtiğimiz haftalarda hizmete açılan ‘’Gaziantep Şehir Hastanesi’’nin cumhuriyetin 100. Yılına atfedilerek isminin ‘’100. Yıl Cumhuriyet Gaziantep Şehir Hastanesi’’ olarak değiştirilmesini temenni ettiklerini dile getirdi. Avan, ‘’Bu konuda bir dilekçe vermedik. Ancak şehirde yaşayan vatandaşlar ve şehirde hizmet veren bir sivil toplum kuruluşu olarak tamda açılışı cumhuriyetimizin 100. Yılına denk gelen açılışın isminin düzenlenmesi son derece anlamlı ve önemlidir’’ ifadelerini kullandı.

AYLİN CINCIK

Editör: Aylin Cıkcık