TRIKONFEX 4. Triko, Triko İpliği, Konfeksiyon ve Teknolojileri Fuarı’nın Gaziantep’te kapılarını açtı.

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) ve Akort Fuarcılık iş birliğinde, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) ve Gaziantep Trikotajcılar Odası destekleri ile düzenlenecek olan TRIKONFEX 4. Triko, Triko İpliği, Konfeksiyon ve Teknolojileri Fuarı'nın açılış il protokolün katılımıyla gerçekleştirildi.

Trikonfex Fuarı Gaziantep’te Kapılarını Açtı (1)

Gaziantep Valisi Kemal Çeber, fuarın bereketli olmasını dilerken kentte yeni sektörlerde fabrika açmayı konuştuklarını anlattı.

Çeber, "Ülkemiz büyük, güçlü, ülke ve millet olarak muhteşem potansiyelimiz var. Ekonomik anlamdaki sıkıntılı günleri aşacağız, o zaman bu fuarları sıkıntıları konuşmadan yapacağız. Bu fuarları, sadece güzellikleri ve daha fazla üretmeyi, daha fazla istihdam yaratmayı daha fazla kazanmayı konuştuğumuz günlerde yapma ümidiyle fuarın hayırlı olmasını diliyorum." diye konuştu.

GAZİANTEP BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI FATMA ŞAHİN

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin de konuşmasında, Gaziantep’in güçlü sanayisi ile altından kalkamayacağı hiçbir sorunun olmadığını kaydetti.

“Triko sektöründe özellikle markalaşma konusunda daha fazla yol almamız gerekiyor. Üretim ve ihracat noktasında parmakla gösterilen şehirlerden birisiyiz ama bunun yanında markalaşmak da zorundayız” diyen Şahin, “Eğer inovasyon ve tasarımda başarılı olamazsak Gaziantep olarak hedeflerimize ulaşamamış oluruz. Bu da bize yakışmayan bir durum olur. Bu şehirde potansiyel var. Bu şehirde güçlü bir sanayi, birlik ve beraberlik var. Bu şehrin bunu başarabilme kudreti ve inancı var. Fuarın şehrimiz ve ülkemiz için hayırlı olmasını diliyor, Gaziantep Sanayi Odamız başta olmak üzere fuarda emeği olan tüm kurumlarımıza teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

GSO YÖNETİM KURULU BAŞKANI ADNAN ÜNVERDİ

Fuardaki açılış konuşmasında 4 yıl aradan sonra tüm koşullara rağmen triko ve konfeksiyon fuarını düzenlemekten büyük mutluluk duyduklarını belirten GSO Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi, “Triko ve konfeksiyon üretimi, şehrimizde çok eskiye dayanan bir sektör olup, yeniden canlandırmak için elimizden gelen çabayı gösteriyoruz. Üretim hacmi ve emek yoğun bir iş kolu olması nedeniyle triko ve konfeksiyon üretimi sağladığı istihdamla ülkemiz için çok önemli bir sektördür. Bu nedenle sektörümüzün katma değerini artırmak, ihracatını geliştirmek ve daha rekabetçi hale gelmesini sağlamak zorundayız” dedi.

Sektör temsilcileri ile yaptıkları toplantılarda, ayakkabı ve mobilya sektöründe olduğu gibi triko ve hazır giyim sektöründe faaliyet gösteren firmaların da yer talebi olduğunu belirten Adnan Ünverdi, “İstişare halinde bu konuyu da olgunlaştırarak çözmek öncelikli hedefimizdir. Şahinbey-Polateli Organize Sanayi Bölgesi’nden sektörümüze yer vermeye de hazırız. Bu bölge 6. bölge teşviklerinden faydalanmakta olup üretici firmalarımıza cazip imkanlar sunmaktadır. Firmalarımızı bir arada olduğunda, kümelenmeyle birlikte üretimlerimizde niteliği artıracak, sektörün maliyetleri azaltacak, katma değerli üretim ve markalaşmayı sağlayacak, sektörü hep birlikte daha yukarıya taşıyacağız” diye konuştu.

Konuşmasında sektörün beklenti ve sorunlarına da değinen Ünverdi, şunları kaydetti:

Komite toplantılarımızda biz bunları istişare ediyor, gelen talepleri rapor halinde gerek üst kuruluşumuz olan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (Tobb) gerek ilgili bakanlıklarımıza iletmek suretiyle çözümü için elimizden gelen çabayı gösteriyoruz. Ülkemizde uygulanan gümrük fiyatları dolayısıyla üreticilerimizin müşterilerinin Çin’e yöneldiği konusunda ciddi geri dönüşler var. Lojistik konusunda Çin ile rekabet edemediklerini belirten sektör temsilcileri, çok daha kaliteli ve makul fiyata üretim yapmalarına rağmen lojistik fiyatlarının ticaretlerini sekteye uğrattığını belirtiyorlar. Mısır’ın da üretim maliyetleri sebebiyle pazarda etkisini artırdığını biliyoruz. Hammadde, işçi ve enerji maliyetleri, banka kredi maliyetlerindeki artışlar da triko sektörümüzde olduğu gibi tüm sektörlerimizi maalesef olumsuz etkiliyor” ifadelerini kullandı.

Ünverdi, konuşmasını şu cümlelerle tamamladı: “Bugün startını verdiğimiz fuarımızın sektörümüz adına yeni bir kilometre taşı olacağına, sektörümüzde gelişimin, üretimin ve ticaretin önünü açacağına inanıyoruz. Katılımlarından dolayı il protokolümüze, tüm paydaşlarımıza ve değerli katılımcılarımıza teşekkür ediyor, hayırlı olmasını diliyorum.”

Trikonfex Fuarı Gaziantep’te Kapılarını Açtı (3)

Vali Çeber, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, GSO Başkanı Adnan Ünverdi, Gaziantep Ticaret Odası Başkanı Tuncay Yıldırım ile Gaziantep Trikotajcılar Odası Başkanı Reşit Durak, açılış kurdelesini kestikten sonra stantları ziyaret etti.

Gaziantep Ortadoğu Fuar Merkezi’nde (OFM) bugün kapılarını açan TRIKONFEX 4. Triko, Triko İpliği, Konfeksiyon ve Teknolojileri Fuarı, 29 Haziran 2024 tarihine kadar açık olacak.

A A 20240627 34988763 34988762 G A Z I A N T E P T E 4 T R I K O T R I K O I P L I G I K O N F E K S I Y O N V E T E K N O L O J I L E R I F U A R I A C I L D I

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) ve Akort Fuarcılık iş birliğinde, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) ve Gaziantep Trikotajcılar Odası destekleri ile gerçekleştirilecek TRIKONFEX 4. Triko, Triko İpliği, Konfeksiyon ve Teknolojileri Fuarı, ihracatın lokomotifi tekstilin alt kolu olan trikotaj sektörünün bölgemizdeki ilk ve tek fuarı olma özelliğini taşıyor.

Trikotaj sektörünün bölgemizdeki ilk ve tek fuarı olma özelliğini taşıyan TRİKONFEX Fuarın sektöre, firma ve kentte önemli katkılar sağlaması bekleniyor.

Kaynak: AA