TOKİ tarafından yapılan açıklamada, Gaziantep’in de içinde olduğu 13 kentte 20 bin hak sahibi için plan olay ve parselasyon işlemlerinin devam ettiği ve en kısa zamanda kura çekimi yapılacağı bildirildi.

TOKİ tarafından yapılan açıklama şu şekilde:

“İlk Evim Arsa Projesi kapsamında 694 ilçede talep toplanmış olup Ankara, Çankırı, Kütahya, Van illerinde yaklaşık 5.000 hak sahibi ile banka sözleşme süreci tamamlanmıştır.

Adana, Aksaray, Ankara, Balıkesir, Bursa, Çankırı, Edirne, Elazığ, Eskişehir, Gaziantep, Gümüşhane, Kahramanmaraş, Kırklareli, Karaman, Kastamonu, Konya, Kütahya, Malatya, Manisa, Niğde, Osmaniye, Trabzon ve Van illerinde yaklaşık 20.000 hak sahibi için “Plan Onay ve Parselasyon” işlemleri devam etmekte olup en kısa süre içerisinde “Arsa Belirleme Kuraları” çekilerek banka aracılığı ile sözleşme imzalama sürecine geçilecektir.

Diğer proje alanlarında ise yer seçimi, kurum görüşleri toplanması, harita üretilmesi, imar planına esas jeolojik ve jeoteknik etüt raporlarının hazırlanması ve imar planı hazırlanması işlemleri her biri farklı aşamada olmak üzere devam etmektedir.

Ayrıca E-Devlet kapısı üzerinden;

Sözleşme imzalayan hak sahiplerine tapu kayıtlarına ve Onaylı İmar Planlarına,

Plan Onay süreci tamamlanma aşamasında olan hak sahiplerine tapu tahsis belgelerine ve taslak imar planlarına,

Planlama Süreci devam eden hak sahiplerimize ise süreçle ile ilgili daha detaylı bilgi almaları amacıyla taslak planlara ve durum bilgisine,

Erişim imkanı sağlanacak olup yukarıda yer alan illerden başlamak üzere veriler zaman içerisinde E-devlet sistemine işlenecektir.

İlk Evim Arsa Projesinde süreçle ilgili bilgilendirmeler internet sayfamız http://toki.gov.tr, Sosyal Medya hesaplarımız [Twitter, Instagram, Facebook],Çağrı Merkezimiz [444 86 54] ve SMS aracılığı ile yapılmaktadır.”

Kaynak: Mehmet Fener