HUBUBAT SEKTÖRÜ STRATEJİK ÖNEM TAŞIYOR

Bakan Yumaklı, TMO Merkez ve Taşra Teşkilatı Eğitim, Koordinasyon ve Değerlendirme Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, TMO'nun zor zamanların üstesinden gelmek için köklü bir kurum olduğunu vurgulayarak, hububat sektörünün ekonomi ve gıda güvenliği açısından stratejik öneme sahip olduğunu belirtti.

ÇİFTÇİLERİN EMEĞİNİN KARŞILIĞI ALINACAK

Yumaklı, çiftçilerin emeğinin karşılığını alacakları bir hasat sezonunun yaklaştığını belirterek, Bakanlık olarak hububat ve diğer ürünlerin üretim sürecinden alımına kadar her aşamasını titizlikle takip ettiklerini ifade etti.

GEÇEN YILIN BAŞARILARI HATIRLATILDI

Geçen yıl yapılan Tarım Kanunu'ndaki değişikliklerin ülkedeki tarım sektöründe önemli adımlara yol açtığını hatırlatan Yumaklı, 2022 yılında bitkisel üretimin 129 milyon ton iken, 2023'te bu rakamın 137 milyon tona yükseldiğini açıkladı.

YAĞIŞLARIN ETKİSİ VE BEKLENTİLER

Yumaklı, arpa ve buğday ekim alanlarında geçen seneye göre artış yaşandığını ve mısır üretiminin Cumhuriyet tarihinin rekorunu kırdığını belirtti. Ayrıca, buğday ve arpa üretimi ile ilgili yağışların önemine vurgu yaparak, yağışların rekolte ve ürün kalitesi üzerinde belirleyici olduğunu ifade etti.

HAZIRLIK TAMAMLANDI

Yeni hasat sezonunun başarılı geçmesi için bütün hazırlıkların tamamlandığını vurgulayan Bakan Yumaklı, geçmiş yıllarda olduğu gibi bu yıl da üreticilerin yanında olacaklarını ve üretimin sürdürülebilirliğini sağlamak için gerekli adımları atacaklarını belirtti. TMO'nun, üretimin sürdürülebilirliği ve piyasa istikrarı için üreticilere hizmet vermeye devam edeceğini sözlerine ekledi.

Muhabir: Mehmet Fener