Kral Theoden ve Kaptan Edward Smith olarak tanınan Bernard Hill, 79 yaşında hayata gözlerini yumdu.

"Yüzüklerin Efendisi" filminde Kral Theoden, "Titanik" filminde ise Kaptan Edward Smith rolleriyle tanınan İngiliz aktör Bernard Hill, hayatını kaybetti.

Yüzüklerin Efendisi filminde Kral Theoden, Titanik filminde ise Kaptan Edward Smith rolleriyle tanınan İngiliz aktör Bernard Hill 79 yaşında yaşamını yitirdi. İngiliz aktörün ölüm nedeni açıklanmadı. Hill, kariyeri boyunca 130'a yakın yapımda yer aldı.

Dünyaca ünlü İngiliz aktör Bernard Hill (79) vefat etti.

Hill'in menajeri Lou Coulson, aktörün dün sabah öldüğünü duyurdu.

Manchester'da 1944’te doğan Hill, Titanik filminde geminin kaptanı Edward Smith'e hayat vermişti.

Hill, en çok Oscar Ödülü kazanan yapım olan Yüzüklerin Efendisi üçlemesinde ise Kral Theoden rolünde oynamıştı.

İngiliz aktörün ölüm haberinin ardından sevenleri sosyal medyada üzüntülerini paylaştı.

Yüzüklerin Efendisi hayranları, filmde ölenlerin ardından söylenen "İyi ol. Git sen, git sen" paylaşımıyla üzüntülerini ifade etti.

Bernard Hill Hayatını Kaybetti

BERNARD HİLL KİMDİR?

17 Aralık 1944, Manchester doğumlu olan Bernard Hill, İngiliz aktördür. Özellikle Titanic'teki Kaptan Edward Smith ve Yüzüklerin Efendisi film üçlemesindeki Kral Théoden rolleriyle tanınır.

James Cameron'un 1997 yapımı filminde Titanik'in kaptanını ve Peter Jackson'ın Yüzüklerin Efendisi film üçlemesinde Rohan kralı Théoden'i oynamanın da dahil olduğu muhteşem bir kariyerin başlamasına yardımcı oldu.

1997 Oscar ödüllü filmde Kaptan Edward Smith'i, Yüzüklerin Efendisi'nde ise Kral Théoden'i canlandırdı.

Çıkış yapan rolü BBC TV draması Boys from the Blackstuff'ta Liverpool'daki işsizlikle başa çıkmakta zorlanan ve çoğunlukla başarısız olan Yosser Hughes karakterini canlandırdı.

Boys from the Blackstuff'ta Hill, yoğun ve unutulmaz bir karakter olan Yosser Hughes'a hayat vermiş ve büyük beğeni toplamıştı. Bu dizi 1983 yılında en iyi drama dizisi dalında BAFTA ödüllerinde kazanan isim olmuştu.

Hill'in unutulmaz BBC TV performanslarından bir diğeri de Hilary Mantel'in Henry VIII'in sarayı hakkındaki kitabından uyarlanan 2015 drama dizisi Wolf Hall'da geldi. Hill, Anne Boleyn'in amcası ve Kardinal Wolsey'in düşmanı olan Norfolk Dükü'nü canlandırdı.

Onlarca yıllık kariyerindeki diğer rolleri arasında 1982 yapımı Gandhi, 1989 yapımı Shirley Valentine, 2002 yapımı The Scorpion King ve 2008 yapımı Tom Cruise filmi Valkyrie yer alıyor.

17 Aralık 1944 tarihinde Manchester'ın Blackley bölgesinde doğan Hill, uzun ve başarılı kariyeri boyunca birçok ödüle layık görüldü. Hill, hayatını Marianne Hill ile birlikte sürdürmekteydi ve Gabriel Hill adında bir çocuk babasıydı.

Menajeri Lou Coulson, sabah erken saatlerde oyuncunun hayatını kaybettiğini doğruladı.

Kaynak: AA