Ticaret Bakanı Ömer Bolat, 13 Ekim’de başlattıkları fiyat indirim kampanyası çağrılarının sonuçlarını paylaştı. Bakan, 500 büyük işletmenin 55 bine yakın şubesiyle kampanyaya katıldığını ve birçok farklı alanda fiyat indirimleri yaptığını duyurdu. Bakan, fiyat indirim kampanyasına henüz katılmayan işletmeleri de 100. yıl coşkularına ortak olmaya davet etti.

Bakan Bolat, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, fiyat indirim kampanyası çağrılarının enflasyonla mücadelede önemli bir rol oynadığını belirtti. Ömer Bolat yaptığı açıklamada, “Enflasyonu kısa vadede yüksek kazanç gibi görenler orta ve uzun vadede pazar kaybına, satın alma gücünün azalmasına bağlı olarak talep düşmesini unutmamalıdır. Bir başka ifadeyle üretici ve satıcı bindiği dalı kesmemelidir. Bugün artık fırsatçılık anlayışıyla sürekli zam yapıp fiyatları arttırma dönemi değil, fiyat indirerek sürümden kazanma dönemi olmalıdır” dedi.

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, fiyat indirim kampanyası çağrılarının 13 Ekim’de başladığını ve bugüne kadar 500 büyük işletmenin 55 bine yakın şubesiyle gıdadan tekstile, mobilyadan elektroniğe, beyaz eşyadan kozmetiğe kadar birçok farklı alanda bu çağrılara iştirak ettiğini açıkladı. Bakan, fiyat indirim kampanyası çağrılarının 100. yıl coşkusuyla birleştiğini ve tüketicilerin yararına olduğunu vurguladı. Bakan, fiyat indirim kampanyası çağrılarımıza henüz iştirak etmemiş işletmeleri de 100. yıl coşkumuza ortak olmaya çağırıyoruz" ifadelerini kullandı.