Türkiye Futbol Federasyonu, Nisan ayında yaptığı açıklamada 31 Temmuz tarihine kadar yapılması gereken TFF Olağan Genel Kurul toplantısının, Türkiye A Milli Futbol Takımının EURO 2024 Finallerine katılmaya hak kazanması ve turnuvanın başlangıç ve bitiş tarihi de göz önüne alınarak, 18 Temmuz 2024 tarihinde seçimli olarak yapılmasına karar verildiğini duyurdu. TFF başkanlık seçimi, 18 Temmuz Perşembe günü gerçekleştirilecek.

MEVCUT TFF BAŞKANI: MEHMET BÜYÜKEKŞİ

Mehmet Büyükekşi, 16 Haziran 2022 yılından bu yana TFF başkanlık görevini yürütüyor. Haziran ayında tek aday olarak katıldığı başkanlık seçimini kazanan Büyükekşi, bir yıllık görev süresinin ardından 2023 yılı Haziran ayında 191 oyun 169’unu alarak tekrar başkan seçilmişti. 4 yıllık görev süresi dolmadan Türkiye Futbol Federasyonu başkanlık seçimine gidiyor.

TFF BAŞKAN ADAYLARI KİMLER?

1. MEHMET BÜYÜKEKŞİ

Mevcut TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, yeniden aday olduğunu açıkladı. Büyükekşi, Türk futbolunu ileriye taşımak için yeniden başkanlık görevine talip olduğunu belirtti.

2. İBRAHİM HACIOSMANOĞLU

Eski Trabzonspor başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, TFF başkanlık seçiminde aday olduğunu ifade eden isimlerden biri. Hacıosmanoğlu, Türk futbolunun daha adil ve şeffaf bir yapıya kavuşması için başkanlık görevine aday olduğunu açıkladı.

ADAYLIKTAN ÇEKİLENLER

1. SERVET YARDIMCI

Servet Yardımcı, TFF başkan adaylığından çekildiğini açıkladı. Yardımcı, yedi yıldır devam eden UEFA İcra Kurulu Üyeliği ve UEFA Avrupa Ulusal Federasyonlar Komitesi Başkanlığı görevlerinden de ayrıldığını belirtti. Yardımcı, "TFF başkan adaylığımdan, yedi yıldır devam eden UEFA İcra Kurulu Üyeliği ve UEFA Avrupa Ulusal Federasyonlar Komitesi Başkanlığı görevlerimden çekildiğimi saygılarımla yüce milletimize arz ederim." ifadelerini kullandı.

2. TOLGA GANI ZENGİN

Daha önce aday olduğunu açıklayan Tolga Gani Zengin, Servet Yardımcı lehine adaylıktan çekildiğini duyurmuştu. Ancak Yardımcı'nın da adaylıktan çekilmesiyle birlikte, Zengin'in adaylığı da son bulmuş oldu.

SEÇİM SÜRECİ

18 Temmuz 2024 tarihinde yapılacak olan TFF başkanlık seçimi, Türk futbolu için önemli bir dönüm noktası olacak. Başkan adaylarının projeleri, Türk futbolunun geleceği açısından büyük önem taşıyor. Seçim sonuçları, futbol dünyasında merakla bekleniyor.

Mehmet Büyükekşi ve İbrahim Hacıosmanoğlu’nun yarışacağı bu seçimde, Türk futbolunun geleceği için önemli kararlar alınacak. Tüm futbolseverler, bu süreci yakından takip ediyor.

TFF başkanlık seçimi ile ilgili gelişmeleri ve adayların açıklamalarını yakından takip etmeye devam edeceğiz.

Kaynak: Habermerkezi