Tesla, son kazanç raporunda kârının düştüğünü açıklamasının ardından, hisse senetlerinde %12'lik bir düşüş yaşadı. Şirket, artan rekabet ve durgun satışlarla mücadele ederken, Wall Street'in kâr beklentilerinin altında kaldı.

Tesla'nın CEO'su Elon Musk, Çarşamba günü analistlere yaptığı açıklamada, elektrikli araç (EV) pazarına giren birçok yeni aracın performansının düşük olduğunu ancak önemli indirimler yaptıklarını belirtti. Bu durumun Tesla için işleri zorlaştırdığını vurguladı.

Hisse Senedi Performansı

Tesla'nın hisseleri, 2024'ün başında %25'ten fazla düşmüştü ancak araç teslimatları hakkında beklenenden daha iyi bir rapor yayınladıktan sonra bu kayıpların hepsini telafi etti. Ancak, son kazanç raporunun ardından hisseler tekrar düştü ve üç haftadan uzun süredir en düşük seviyesine geldi.

Kârların Düşüşü ve Devlet Kredileri

Son çeyrekte Tesla'nın kârları üst üste ikinci kez düştü. Devlet kredilerinden elde edilen gelir, son çeyrekte 890 milyon dolara çıkarak şirketin kârının yarısından fazlasını oluşturdu. GLJ Research'ün CEO'su Gordon Johnson, bu durumun Tesla'nın araç satışlarında yaşadığı sıkıntıları gizlediğini belirtti.

Kaynak: abcNEWS