Türkiye Tekel Bayileri Platformu Başkanı Özgür Aybaş, banka POS oranlarının yüzde 3'ün üzerine çıktığını ve sigaranın kâr marjının yüzde 4,5 olduğunu belirterek, "Kâr marjı tamamen bankaların kasasına gidiyor, 1-2 TL fark alsak adımız komisyoncu oluyor" dedi. Aybaş, tekel bayileri olarak Türkiye geneli kâr marjı düşük hiçbir tütün mamulünü satmama kararı almayı düşündüklerini de sözlerine ekledi.

Aybaş, banka POS oranlarının yüksekliğinden dolayı tekel bayilerinin zor durumda olduğunu ifade ederek, "Banka POS oranları yüzde 3'ün üzerine çıktı. Sigaranın kâr marjı yüzde 4.5. Kâr marjı tamamen bankaların kasasına gidiyor, 1-2 TL fark alsak adımız komisyoncu oluyor. Bu durumda tekel bayileri olarak ayakta kalmamız mümkün değil" diye konuştu.

Aybaş, tekel bayilerinin bu soruna bir çözüm bulmak için harekete geçtiklerini belirterek, "Tekel bayileri olarak Türkiye geneli kâr marjı düşük hiçbir tütün mamulünü satmama kararı almayı düşünüyoruz. Bu kararı alırsak, sigara satışlarında büyük bir düşüş yaşanacak ve devletin vergi gelirleri de azalacak. Bu nedenle banka POS oranlarının makul seviyeye indirilmesini talep ediyoruz" dedi.