Yumuşacık pişmiş tavuk etleri ve köz tadı sinmiş patlıcanıyla en sevilen tariflerden biri olan tavuklu beğendi tarifini mutlaka denemelisiniz. Peki, tavuklu beğendi nasıl yapılır, malzemeleri neler?

MALZEMELER

Üzeri için;

·        1 kg tavuk fileto (göğüs)

·        2 adet kırmızı biber

·        2 adet yeşil biber

·        1 büyük boy soğan

·        Yarım yemek kaşığı domates salçası

·        Yarım yemek kaşığı biber salçası

·        4 yemek kaşığı sıvı yağ

·        1 tatlı kaşığı tuz (silme)

·        1 tutam karabiber

Beğendisi için;

·        5 büyük boy patlıcan

·        1 yemek kaşığı tereyağı

·        1 yemek kaşığı un

·        125 gram kaşar

·        1 çay bardağı süt

TARİF

·        İlk olarak patlıcanlara bıçağın ucuyla delikler açarak 200 derecelik fırında yaklaşık 20 dakika boyunca pişmeye bırakalım.

·        Patlıcanlar fırında iken, soğan, biber ve tavukları temizleyip doğrayalım.

·        2 yemek kaşığı yağı tavaya dökerek biberleri soteleyelim.

·        Hafif sotelenen biberlere soğanları ekleyerek pişirmeye devam edelim.

·        Bu sırada bir silme tatlı kaşık tuzun bir kısmını bu karışıma ekleyelim.

·        İyice sotelenen biber ve soğan karışımını bir tabağa alalım.

·        Boşalan tavaya geri kalan 2 yemek kaşığı sıvı yağı ve 1 kg tavuğu alalım.

·        Tavukların suyunu iyice salması için ocakta çok sık olmadan ara sıra karıştıralım.

·        Bu sırada pişmiş olan patlıcanların önce kabuklarını soyalım ardından bıçak yardımıyla iyice dilimleyelim.

·        Bu sırada suyunu salan tavuklara geri kalan tuzu ve bir tutam karabiberi ekleyelim.

·        Pişen tavukların suyunu tam çekmeden domates ve biber salçalarını ekleyelim.

·        Son olarak tavuklarımızın üzerine tabağa aldığımız soğan, biber karışımını ekleyerek 1-2 tur karıştırıp ocaktan alalım.

·        Bu sırada beğendisi için 1 dolu yemek kaşığı tereyağı ve 1 dolu yemek kaşığı unu tavaya alarak hafif pembeleşinceye kadar karıştıralım.

·        Üzerine dilimlediğimiz patlıcanları ekleyerek, eze eze karıştıralım.

·        Pişen karışıma 1 çay bardağı sütü ekleyerek karıştırmaya devam edelim.

·        Son olarak 125 gram rendelenmiş kaşarımızı ekleyerek iyice karıştıralım.

·        Hazır olan beğendimizi tabaklara bölüştürelim.

·        Üzerlerine tavukları ekleyerek servis edelim.

Editör: Mehmet FENER