Yumuşacık pişmiş tavuk etleri ve köz tadı sinmiş patlıcanıyla en sevilen tariflerden biri olan tavuklu beğendi tarifini mutlaka denemelisiniz. Peki, tavuklu beğendi nasıl yapılır, malzemeleri neler?
MALZEMELER
Üzeri için;
· 1 kg tavuk fileto (göğüs)
· 2 adet kırmızı biber
· 2 adet yeşil biber
· 1 büyük boy soğan
· Yarım yemek kaşığı domates salçası
· Yarım yemek kaşığı biber salçası
· 4 yemek kaşığı sıvı yağ
· 1 tatlı kaşığı tuz (silme)
· 1 tutam karabiber
Beğendisi için;
· 5 büyük boy patlıcan
· 1 yemek kaşığı tereyağı
· 1 yemek kaşığı un
· 125 gram kaşar
· 1 çay bardağı süt
TARİF
· İlk olarak patlıcanlara bıçağın ucuyla delikler açarak 200 derecelik fırında yaklaşık 20 dakika boyunca pişmeye bırakalım.
· Patlıcanlar fırında iken, soğan, biber ve tavukları temizleyip doğrayalım.
· 2 yemek kaşığı yağı tavaya dökerek biberleri soteleyelim.
· Hafif sotelenen biberlere soğanları ekleyerek pişirmeye devam edelim.
· Bu sırada bir silme tatlı kaşık tuzun bir kısmını bu karışıma ekleyelim.
· İyice sotelenen biber ve soğan karışımını bir tabağa alalım.
· Boşalan tavaya geri kalan 2 yemek kaşığı sıvı yağı ve 1 kg tavuğu alalım.
· Tavukların suyunu iyice salması için ocakta çok sık olmadan ara sıra karıştıralım.
· Bu sırada pişmiş olan patlıcanların önce kabuklarını soyalım ardından bıçak yardımıyla iyice dilimleyelim.
· Bu sırada suyunu salan tavuklara geri kalan tuzu ve bir tutam karabiberi ekleyelim.
· Pişen tavukların suyunu tam çekmeden domates ve biber salçalarını ekleyelim.
· Son olarak tavuklarımızın üzerine tabağa aldığımız soğan, biber karışımını ekleyerek 1-2 tur karıştırıp ocaktan alalım.
· Bu sırada beğendisi için 1 dolu yemek kaşığı tereyağı ve 1 dolu yemek kaşığı unu tavaya alarak hafif pembeleşinceye kadar karıştıralım.
· Üzerine dilimlediğimiz patlıcanları ekleyerek, eze eze karıştıralım.
· Pişen karışıma 1 çay bardağı sütü ekleyerek karıştırmaya devam edelim.
· Son olarak 125 gram rendelenmiş kaşarımızı ekleyerek iyice karıştıralım.
· Hazır olan beğendimizi tabaklara bölüştürelim.
· Üzerlerine tavukları ekleyerek servis edelim.