Gaziantep Şehir Hastanesi geçtiğimiz Pazartesi günü 9 yıllık hasretin son bulmasıyla hizmet vermeye başlamıştı. Herkesin uzun zamandır açılmasını beklediği şehir hastanesinin hizmet vermeye başlamasının ardından Gaziantep ve bölge halkı her geçen gün hastaneden randevular alıyor.

505 uzman hekim, 88 pratisyen hekim bin 500’e yakın hemşire ve 300 destek personeli hizmet veren Gaziantep Şehir Hastanesi, şu an yüzde 80’lik bir kapasite ile çalışmaya başladı. Önümüzdeki en kısa sürece tam kapasiteye geçileceği belirtilen Şehir Hastanesi’nde ekipler 7 gün 24 saat aralıksız hizmet verilmesi adına çalışmalarını sürdürüyor.

Gaziantep Şehir Hastanesi Başhekimi Süleyman Çetinkünar, hastanenin hizmete girdiği pazartesi gününden bu yana hastanenin işleyişini, verdiği ve vereceği hizmetleri açıkladı.

9 YILLIK ÖZLEM SON BULDU

Çetinkünar 9 yıllık hasretin son bulduğunu söyleyerek, “9 yıllık özlem Pazartesi günü itibariyle son buldu ve Şehir Hastanesi olarak hizmet vermeye başladık. Hastanemiz oldukça üst düzey teknolojilerle donatılmış bir hastane olarak vatandaşlarımıza hizmet vermeye başladı. 1875 yataklı ve sadece Gaziantep’e değil, bölgeye hizmet veren bu hastane sağlık, tedavi ve tanı alanında hizmet veriyoruz” dedi.

KANSER SERVİSİ BÜYÜK BİR KAZANÇ

Kanser hastaları için özel bir servis açılacağının altını çizen Çetinkünar, “İlimizde ve bölgemizde olmayan birçok özellikli merkez burada faaliyete başlayacak. Bunlardan kanser hastaları için faaliyete başlayacak olan servisimiz bölgemiz ve ilimiz için oldukça büyük bir kazanç” ifadelerini kullandı.

TAM KAPASİTE DE 20 BİN HASTA KABULÜ YAPILABİLECEK

Tam kapasite çalışması durumunda ayakta 20 bin hasta kabulü yapılabileceğini belirten Çetinkünar, “Pazartesi gününden itibaren hastanemize gelen ve randevu alan hasta sayımız her geçen gün yüzde 100 katlanarak artıyor. Tam kapasite ile çalıştığımızda, ayakta hasta kabulünün 20 bine yaklaşacağını günlük 300 ameliyat yapılabileceğini rahatlıkla söyleyebilirim” diye konuştu.

MEHMET FENER

Editör: Mehmet FENER