Peki Steam bu kararı neden aldı? İşte bilmeniz gerekenler.

Steam’e giren Türkiye’deki kullanıcılar uygulamanın en üstünde yer alan koyu turuncu bir ibare ile karşılaşıyor: “Türkiye’deki fiyatlandırma ve Steam Cüzdanı bakiyeleri 20 Kasım’dan itibaren USD’ye dönüşecek.”

Kullanıcılar bu uyarı ile karşılaşıyor.

NELER DEĞİŞECEK?

20 Kasım’dan sonra kullanıcıların Steam cüzdanında bulunan Türk Lirası cinsindeki bakiyeler Amerikan dolarına çevrilecek. Oyun fiyatları ve oyun içi satın alımlar da artık Amerikan doları olarak güncellenecek.

Bir diğer değişiklik ise aboneliklerle alakalı. Steam aboneliğinizin süresi dolduktan sonra yeniden abone olmanız durumunda abonelik ücretiniz Amerikan doları üzerinden hesaplanacak.

BU DEĞİŞİKLİĞİN NEDENİ NE?

Steam sadece Türkiye’den değil, Arjantin’den de çekiliyor. Platform, iki ülkeden de çekilme gerekçesini “döviz kurlarında yaşanan oynaklık” olarak gösteriyor.

STEAM’DEN YAPILAN AÇIKLAMA

Döviz kurlarında yaşanan bu dalgalanmanın oyun geliştiricilerin oyunları için doğru fiyatı seçmelerini zorlaştırdığı belirtilen açıklamada şunlar deniyor:

“Geliştirici buluşmalarımızda ve sohbetlerimizde bu geri bildirimle çok sık karşılaştık. Buna ek olarak, bu ülkelerde/bölgelerde sürekli olarak yaşanan kur dalgalanmaları, ücretler, vergiler ve lojistik sorunlar kaynaklı olarak Steam ödeme yöntemlerini güncel ve çalışır şekilde tutmakta büyük güçlükler yaşadık.

Arjantin ve Türkiye’deki Steam müşterileri için fiyatları USD olarak değiştirmek, bize hem oyunculara hem de partnerlere daha standart ve tutarlı bir hizmet sunmamıza yardımcı olurken aynı zamanda bu ülkelerde/bölgelerde yaşayan Steam kullanıcılarına çeşitli ödeme yöntemleri sunmaya devam edebileceğimiz anlamına geliyor.”

Kaynak: medyascope.tv