Asgari ücrette zam pazarlığı başlıyor. İşçi, işveren ve hükümet temsilcilerinden oluşan Asgari Ücret Tespit Komisyonu, 2024'te geçerli olacak asgari ücreti belirleme çalışmaları kapsamında ilk toplantısını bugün gerçekleştiriyor.  

Asgari Ücret Tespit Komisyonu ilk toplantısını, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan başkanlığında Bakanlıkta gerçekleştiriyor.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun bugün yapacağı ilk toplantı öncesi açıklamalarda bulunuyor.

ÇALIŞANLARIMIZI ENFLASYONA EZDİRMEMEK İÇİN ÇALIŞACAĞIZ

Toplantı öncesi konuşan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, asgari ücretin çalışanları enflasyona ezdirmeyecek en makul noktada belirlenmesi için çalışacaklarını söyledi.

Bakan Işıkhan'ın açıklamalarından satır başları:

Çalışanları enflasyona ezdirmeyecek en makul noktada belirlenmesi için çalışacağız. Niyetemiz asgari ücreti mutabakatla tespit etmektir. Komisyon asgari ücreti belirlerken ekonomik ve sosyal koşulları dikkate alarak bu tespiti yapmaktadır. İşçilerin geçim şartalrını göz önünde bulunduracağız.

2002 yılından asgari ücret bu yana nominal olarak 61 kata, reel olarak 3 katına çıktı. Bir yılda yüzde 107'lik zamla işçimizi enflasyonuna ezdirmedik. Refah artışından da pay vermiş olduk.

Editör: Bahri Uçar