Japon kültürünün en önemli yemeklerinin başında gelen Shoyu Ramen, bu hafta MasterChef Türkiye’nin yarışma konusu oldu. Yarışmacılar Shoyu Ramen yapabilmek için yeteneklerini konuşturdu. Birçok izleyici de Shoyu Ramen tarifini ve nasıl yapıldığını merak etmeye başladı. Bütün ayrıntılar ise haberimizde…
SHOYU RAMEN TARİFİ!
Malzemeler:
Et suyu
2 diş sarımsak , doğranmış
1½ çay kaşığı. doğranmış zencefil_ _
750 ml tavuk suyu
750 ml Dashi suyu
3 yemek kaşığı. Japon soya sosu ( Kikkoman markası)
2 yemek kaşığı. çay kaşığı aşkına
2 yemek kaşığı. çay kaşığı şeker
1½ çay kaşığı. çay kaşığı susam yağı
Çorbanın diğer unsurları
500 gr taze ramen noodle
4 adet rafadan yumurta veya ramen yumurtası (ajitsuke tamago)
Char Siu eti (1 fileto)
Surimi girdabı (narutomaki)
Dilimler halinde kesilmiş yeşil soğan
Fasulye filizi
8-10 cm'lik parçalar halinde kesilmiş deniz yosunu tabakaları (nori)
Shoyu Ramen tarifi! MasterChef Shoyu Ramen nasıl yapılır?
YAPILIŞI
Char siu etini hafta boyunca önceden hazırlayın. Marine edilmesi 24-48 saat sürer.
Marine edilmiş yumurtaları bir gün önceden hazırlayın. Ayrıca haşlanmış, marine edilmemiş yumurtaları da kolayca yapabilirsiniz.
Et suyunu hazırlamak için sarımsak ve zencefili bir tencerede biraz bitkisel yağ ile kızartın. Daha sonra diğer et suyu malzemelerini de ekleyip 5-6 dakika kaynamaya bırakın. Daha sonra suyu bir elekten geçirerek sarımsak ve zencefili süzün. Gerektiğinde soya sosu veya tuz ekleyerek tuzluluk seviyesini ayarlayın.
Filizlenen fasulyeleri 30-45 saniye kadar haşlayın.
Birkaç dilim narutomakiyi kesin ve birkaç saniye kaynar suya koyun, sadece ısınmasına yetecek kadar.
Eriştelerin bir kısmını çorba kasesine koyun. Biraz et suyu dökün, ardından daha önce hazırlanmış olan tüm malzemeleri ekleyin. Eti ince dilimler halinde kesilebilir ve yumurtalar ikiye bölünebilir.