SGK'nin Konferans Salonu'nda düzenlenen tanıtım programında konuşan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Ahmet Aydın, "Türkiye Yüzyılı'nın emektarlarına müreffeh bir hayat sunmak adına kamu ve özel sektör iş birliği ile bu protokolü oluşturduk" dedi. Aydın, bu protokolün emeklilere geniş bir yelpazede kolaylık ve fırsatlar sunduğunu belirtti.

YENİLİKLER VE AVANTAJLAR

Aydın, "emekliler.gov.tr" adlı yeni bir internet sitesinin hayata geçirildiğini açıkladı. Bu site, emeklilerin nerede hangi firmalar tarafından sunulan indirim ve kolaylıklardan yararlanabileceğini gösteriyor. Ayrıca, Türkiye genelinde SGK merkezlerinde kurulan "Emekli Masası" ile emeklilere rehberlik hizmeti veriliyor. Aydın, şu ana kadar 81 ilde 4.123 firma ile indirim protokolü yapıldığını vurguladı.

DİJİTAL KİMLİK KARTLARI VE TROY

Emekli dijital kimlik kartları ve TROY kartları üzerinden emeklilere sunulan fırsatlar da tanıtıldı. SGK Başkanı Raci Kaya, "Emekliler Yılı" kapsamında yapılan çalışmalarla, emeklilerin sağlık, ulaşım, sosyal imkanlar ve kültürel faaliyetlerdeki haklarını genişletmeyi hedeflediklerini söyledi. Kaya, bankaların bu sürece hızla dahil olduklarını ve emeklilere özel indirim ve ayrıcalıklar sunduklarını ifade etti.

Sgk Emekli 5

BANKALARIN KATKILARI

Bankalar adına konuşan Ziraat Bankası Genel Müdür Yardımcısı Cüneyt Sağlık, emeklilerin finansal ihtiyaçlarına en uygun çözümleri sunmaya odaklandıklarını belirtti. Sağlık, "Orta Vadeli Program'da yer alan stratejiler doğrultusunda, BKM ve bankacılık sektöründe milli kart şeması TROY'un işlem hacmini önemli ölçüde artırdık" dedi.

Sgk Emekli 6

PROTOKOLE KATILAN BANKALAR

İş birliği protokolleri yapılan bankalar şunlar: PTT Bank, Vakıfbank, Halkbank, Ziraat Bankası, Ziraat Katılım, Denizbank, Kuveyt Türk, Türkiye Finans Katılım, Garanti Bankası, ING Bank, Yapı Kredi, QNB Finansbank ve Akbank.

Kaynak: Ekonomim