Gaziantep Eğitim-Bir-Sen Şube Başkanı Mehmet Demir. Şehitkamil’in belediyesi tarafından mobbinge maruz kaldıkları iddia edilen 40 öğretmen ile ilgili açıklama yaptı. Görev yerlerinin değiştirilip çöp toplamaya gönderilen öğretmenlere destek veren Mehmet Demir konuya ilişkin sert açıklamada bulundu.

Eğitim-Bir-Sen Gaziantep Şube Başkanı Mehmet Demir, Şehitkamil Belediyesi bünyesinde çalışan 40 öğretmeninin görev yerlerinin değiştirilip çöp toplamaya göndermesine sert tepki gösterdi. Şehitkamil’in belediyesi tarafından mobbinge maruz kaldıkları iddia edilen 40 öğretmen için yetkililere seslenen Demir, konuya ilişkin açıklamalarda bulundu. Demir, öğretmenlerin asli görevlerinin eğitim vermek olduğunu vurguladı ve bu uygulamanın derhal sona erdirilmesi çağrısında bulundu. Eğitim-Bir-Sen Gaziantep Şube Başkanı Mehmet Demir, öğretmenlerin eğitim camiasındaki önemine dikkat çekerek, “Eli öpülesi öğretmenlerimizin yeri; sınıfı, öğrencilerinin yanıdır. Gazi şehrimizin belediyesi olan Şehitkamil Belediye’mize bu uygulama hiç yakışmadı. Öğretmenleri çöp toplayıcı yapmak ne demek! Öğretmenlerin asli görevleri öğrencilerine eğitim vermek ve onlarla vakit geçirmektir” ifadelerini kullandı.
Öğretmenlerin Eğitime Dönmesi Umut Ediliyor
Sosyal medya hesabından bir tepki mesajı yayınlayan Demir, “Eli öpülesi öğretmenlerimizin yeri; sınıfı, öğrencilerinin yanıdır… Gazi şehrimizin belediyesi olan Şehitkamil Belediye’mize hiç yakışmadı… Öğretmenleri çöp toplayıcı yapmakta ne demek!.. Şehitkamil Belediye’mizde görevli 40 öğretmenimiz öğrencileri ile zaman geçirmeleri yerine, alana çöp toplamaya gönderilmiş… Bu zulümden bir an evvel vazgeçilmelidir… Öğretmen arkadaşlarımızın haklı eyleminde onların yanında olduğumuzu fiili olarak ifade ettik… Biz Eğitim-Bir-Sen olarak düşüncesi ne olursa olsun mazlumun ve haklının yanında durmaya devam edeceğiz… En yakın zamanda öğretmen kardeşlerimizi öğrencilerinin başında görmeyi UMUT ediyoruz…    “ şeklinde ifadeler kullandı.

Kaynak: Habermerkezi