AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada yerel seçimler için gerçekleştirilecek aday adayılığı son başvuru tarihinin 22 Kasım'a kadar uzatıldığını, teşkilat temayül yoklamasının ise 26 Kasım’da yapılacağını bildirdi.

Yavuz’un paylaşımı şöyle:

17 Kasım'da bitecek olan aday adayı müracaatlarımız, İl Başkanlarımızın talebi ve Sayın Cumhurbaşkanımızın takdirleriyle 22 Kasım Çarşamba günü saat 19.00'a kadar uzatılmıştır. Teşkilat Temayül Yoklaması ise 26 Kasım Pazar günü 10.00-16.00 saatleri arasında yapılacaktır.

Teşkilat Temayül Yoklaması ise 26 Kasım’da yapılacaktır."

Konuya İlişkin olarak açıklamalarda bulunan AK Parti Gaziantep İl Başkanı Murat Çetin, "31 Mart Yerel Seçimleri öncesi Belediye Başkan Aday Adayları için daha önce 19 Kasım olarak açıklanan son başvuru tarihi 22 Kasım 2023’e, 19 Kasım’da yapılması açıklanan Temayül yoklamamız ise 26 Kasım 2023 Pazar gününe ertelendi. Temayül yoklamamızın yapılacağı yer ile ilgili açıklamamızı daha sonra yapacağız. Alınan karalar ülkemize, memleketimize ve aday adaylarımıza hayırlı olsun. Allah dirliğimizi ve birliğimizi bozmasın" ifadelerini kullandı.

Editör: Ahmet Yavuz