Birçok kişi temizlik konusunda son derece hassas davranıyor. Özellikle klozetlerin sürekli olarak kullanılması ve bundan dolayı sararması neredeyse herkes için korkulu bir rüya haline geldi. Bu yöntemle sararmış bir tane bile klozet kalmayacak. İşte hem kolay hem de kullanışlı o yöntem…

KARBONAT VE BEYAZ SİRKE

Karbonat ve beyaz sirke, popüler çevre dostu ev temizleyicileri olarak bilinmektedir. Klozet kapağınızı temizlemek için yapmanız gereken tek şey, eşit miktarda karbonat ve damıtılmış beyaz sirkeden oluşan bir macun yapmaktır.

Macunu klozet kapağına uygulayın ve 10 ile 30 dakika arasında bekletin. Lekeleri ovun, ardından klozet kapağını temiz, ılık suya batırılmış bir bezle silin. Herhangi bir leke kalırsa, işlemi tekrarlamanız yeterli olacaktır. Bitirmek için klozet kapağını iyice kurulayın.

LİMON SUYU

Klozet temizlerken diğer bir doğal yöntem ise limon suyu kullanmak. Limonun asidik özelliği sayesinde kireç lekeleri ve sararmış görüntü yok edilebiliyor.

Limonun daha etkili olabilmesi için tuz veya karbonat ile birlikte kullanabilirsiniz. Limon ile temizlik yaparak hem tuvaletinizin tertemiz olmasını hem de güzel kokmasını sağlayabilirsiniz.

Editör: Mehmet FENER