DEM PARTİ VE AK PARTİ TEMSİLCİLERİ KATILDI

Yemeğe, daha önce barışın temellerinin atıldığı dönemde aileleri ziyaret eden AK Parti Milletvekili ve TBMM Başkanvekili Bekir Bozdağ, AK Parti Grup Başkanvekili Abdülhamit Gül, DEM Partili TBMM Başkanvekili Sırrı Süreyya Önder, DEM Parti Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk Suruç, DEM Partili Mithat Sancar ve AK Parti Gaziantep Milletvekili İrfan Çelikaslan katıldı.

"BİZİM MEDENİYETİMİZ BARIŞ VE KARDEŞLİK MEDENİYETİDİR"

Yemek öncesi yapılan konuşmada ilk sözü alan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, "Burada ortak bir sorumlulukla daha büyük acıların önüne geçmek ve aileler arasındaki husumet sona ermesi için çok hayırlı bir iş için bir araya gelmiş bulunuyoruz. Acılar ne kadar büyük olursa olsun gelecek nesillere miras bırakılmamalıdır. Acılar yaşamış iki aile büyüklük göstererek husumetlerini sonlandırmak için bir aray geldiler. Bizim medeniyetimiz barış ve kardeşlik medeniyetidir. İki aile bugün Hazreti İbrahim'in yaptığı gibi putları kırıyorlar. Barış yapmak şüphesiz çok önemli, barışmak çok kıymetli ancak en az bunun kadar barışı sürdürmektir. İnanıyorum ki bu barış kalıcı bir barış olacaktır. Bu barış sadece iki ailenin değil toplumun da huzur ve birliği için son derece anlamlıdır" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, “Bu barışta büyük emek sarfeden Meclis Başkanvekilleri Bekir Bozdağ ile Sırrı Süreyya Önder’e AK Parti Grup Başkan Vekili Abdülhamit Gül’e ve Mardin Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Ahmet Türk’e teşekkür ediyorum” dedi.

Yılmaz, konuşmasının ardından 'el sıkışmaları' için iki aileyi temsil eden AKP MKYK üyesi İbrahim Halil Yıldız ve DEM Parti Şanlıurfa Milletvekili Ferit Şenyaşar'ı sahneye davet etti.

Kaynak: Haber merkezi