İçi yumuşak ve kremsi bir kıvama sahiptir. San Sebastian Cheesecake, çok az malzemeyle yapımı kolay bir tatlıdır. Ancak bazı püf noktalarını unutmamalısınız. San Sebastian cheesecake nasıl yapılır? İpuçları nelerdir? İşte San Sebastian cheesecake hakkında bilmeniz gereken her şey...

SAN SEBASTİAN CHEESECAKE MALZEMELERİ

·        4 adet yumurta (oda sıcaklığında)

·        2,5 su bardağı pudra şekeri

·        400 gram krem peynir (oda sıcaklığında)

·        400 gram labne peyniri

·        150 gram kaymak

·        1 su bardağı krema

·        4 yemek kaşığı un

·        1,5 yemek kaşığı nişasta (mısır veya buğday nişastası)

SAN SEBASTİAN CHEESECAKE NASIL YAPILIR?

·        Fırını 240 dereceye ayarlayın.

·        Yumurta ve pudra şekerini büyük bir karıştırma kasesinin içerisine alın. Mikser yardımıyla şeker güzelce eriyene kadar 5-6 dakika kadar çırpın.

·        Ayrı bir kasede krem peynir, kaymak ve labne peynirini çırpın. Üzerine krema, un ve nişastayı ekleyip düşük ayarda tekrar çırpın.

·        Dilerseniz bu aşamada vanilya da ilave edebilirsiniz.

·        Son olarak yumurtalı karışımı labneli karışımın üzerine ilave edin ve spatula yardımıyla alttan üste doğru güzelce karıştırın.

·        23 cm’lik bir kelepçeli kalıbın içerisine çift pişirme kağıdı yerleştirin. Üzerine karışımı ilave edin ve üzerini düzeltin.

·        240 derece fansız ayarladığınız fırında 15 dakika üzerini kızartın. Ardından fırının derecesini 200 dereceye düşürün ve 20 dakika daha pişirin.

·        Cheesecakekiniz piştikten sonra fırının kapağını açalım ve içerisinde 1 saat kadar soğumaya bırakalım. Kekimiz soğuduktan sonra kalıptan çıkarabilir, dilediğiniz şekilde süsledikten sonra servis edebilirsiniz.

Editör: Mehmet FENER