ASAL Araştırma Şirketi tarafından, “Bu Pazar bir milletvekili seçimi olsa hangi siyasi partiye oy verirsiniz?” konulu bir araştırma gerçekleştirildi. Yapılan araştırmada, kararsızların oranının yüksek olduğu gözlenirken, AK Parti ise yüzde 22 oy ile ilk sırada yer aldı.

TABLO DÜŞÜNDÜRÜCÜ

AK Parti MKYK eski Üyesi ve Gaziantep eski Milletvekili Şamil Tayyar, araştırma sonuçlarına ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu. Tayyar, “ASAL’ın yeni kamuoyu araştırmasına göre, kararsızlar yüzde 32.2 oyla birinci parti konumunda, hızla partilerle arasındaki mesafe açılıyor. Kararsız oylar dağıtılmadan parti sıralamasında AK Parti yüzde 22 oyla birinci, CHP yüzde 21.5 oyla ikinci sırada. Bu tablo, düşündürücü. AK Parti’deki irtifa kaybına rağmen CHP henüz iktidar umudu değil.”

Ga9 X9A Wo A A0X Pv

KOALİSYON HÜKÜMETLERİ GERİ DÖNEBİLİR

Seçmenin öncelikli olarak iki parti arasındaki rekabeti gözlediğini söyleyen Tayyar, “Çıkış yolu bulamazsa üçüncü yola sapabilir. Mevcut durum böyle devam ederse, kim Cumhurbaşkanı seçilirse seçilsin iktidarın parlamento ayağı en az 3 veya 4 partiden oluşur. Bu da bir nevi eski dönem yeni koalisyon demektir, bakanlıkların partiler arasında dağılımına yol açabilir. Asıl tehlike, partilerin halka umut vermekten uzaklaşmasıyla vesayet odaklarının güçlenme ihtimalidir. Sivil siyasetin güçlenmesi ve milli iradenin yönetime güçlü şekilde yansıması isteniyorsa, partiler, yeniden muhasebe ve muhakeme yaparak toplumun hayal ve beklentilerini yönetmelidir” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Nevre Duman