Şahinbey Belediyesi, öğrenciler için dağıtılan spor ayakkabıları, Çanakkale ziyaretleri ve bisikletlerle ilgili ortaya atılan iddialara net bir şekilde cevap verdi. Açıklamada, belediyenin sosyal projelerinin hem Gaziantep hem de Türkiye genelinde büyük ilgi ve takdir topladığı vurgulandı. Belediye, iddialara konu olan spor ayakkabılarının her yıl yaklaşık 150 bin adet olmak üzere sekiz yıldır başarılı ve ihtiyaç sahibi öğrencilere dağıtıldığını belirtti. Bu süre zarfında en kaliteli ayakkabıların en ekonomik şekilde temin edildiği ve öğrencilerin eğitim hayatlarını desteklemek amacıyla bu projeye büyük önem verildiği ifade edildi. Şahinbey Belediyesi, yapılan eleştirilerin gerçeği yansıtmadığını vurgulayarak, bu projelerin eğitimde fırsat eşitliğini artırmak için sürdürüldüğünü belirtti.

ÇANAKKALE ZİYARETLERİ

Açıklamada, 2015 yılından bu yana düzenlenen Çanakkale ziyaretlerinin ecdat ile yeni nesilleri buluşturmayı ve tarih bilincini pekiştirmeyi hedeflediği belirtildi. Bugüne kadar 203 bin 57 öğrenci ve ailelerinin bu ziyaretlerden yararlandığı kaydedildi. Bu seyahatlerin uçakla ve en ekonomik koşullarda gerçekleştirildiği, Sayıştay denetiminden geçtiği de vurgulandı.

Şahinbey belediyesinden yapılan açıklamada şu şekilde; “KAMUOYUNA DUYURU   Bir televizyon kanalında Belediyemizin ilçemizde bulunan öğrencilere karne hediyesi olarak verdiği spor ayakkabıları, Çanakkale ziyaretleri ve bisikletlerle ilgili olarak yapılan asılsız iddialarla ilgili;   - Yayında bir yılda dağıtıldığı iddia edilen ayakkabılar her yıl yaklaşık 150 bin adet olmak üzere sekiz yılda başarılı ve ihtiyaç sahibi öğrencilerimize dağıtılmıştır. En kaliteli ayakkabılar en ekonomik şekilde piyasadan temin edilmiştir.   - Yine aynı yayında bahsedilen Çanakkale ziyaretleri ise 2015 yılından beri sürdürülmektedir. Ecdadımızla öğrencilerimizi buluşturmayı ve tarih bilincini gelecek nesillere aktarmayı hedeflediğimiz bu ziyaretlerden şu ana kadar 203 bin 57 öğrencimiz ve aileleri yararlanmıştır. Bu seyahatleruçakla ve en ekonomik koşullarda gerçekleştirilmiştir. Bu faaliyetimiz de tüm hizmetlerimiz gibi Sayıştay denetiminden geçmiştir.   - Yayında bahsi geçen bisiklet dağıtımı ise Belediyemiz tarafından 2019 yılından beri sürdürülmektedir. Bisiklet dağıtımlarının tamamınınimzalı tutanakları mevcuttur.   Ayrıca bu asılsız iddialarda bulunan kişilerin hayalini bilekuramayacağı ve birçok Büyükşehirde dahi uygulanmayan proje ve hizmetleri, bir ilçe belediyesi olarak hayata geçirdiğimizi bir kez daha belirtiyoruz. Bir basın açıklamasına sığdırılamayacak bu hizmetlerimiziöz kaynaklarımızla gerçekleştirdiğimizi de ayrıca ifade ediyoruz.   Hayata geçirdiğimiz proje ve çalışmalarımız sadece Gaziantep’te değil, tüm Türkiye’de takdir ve ilgi ile takip edilmektedir. Bu tür mesnetsiz iddialarla hedef alınmamızın nedeninin tam da bu olduğunu değerlendirmekteyiz.   Tek kuruş dahi borcu olmayan; yüzlerce hizmeti ve sosyal belediyecilik projeleriyle yıldızı her geçen parlayan Belediyemiz, örnek çalışmalarına tüm bu mesnetsiz iddialar ve engelleme çabalarına rağmen devam edecektir.   Bu mesnetsiz iddialarda bulunan gazeteciler ve yayınlarla ilgili gerekli tüm hukuki süreçler ivedilikle başlatılacaktır. Ayrıca bu asılsız iddialarla ülke gündemini meşgul eden gazetecileri ilçemizi ziyaret etmeye ve hizmetlerimiz konusunda halkımızın nabzını yerinde tutmaya davet ediyoruz.   Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

Kaynak: mansur yalvaç