Sağlık-Sen Gaziantep Şube Başkanı Mehmet Ali Arayıcı, Gaziantep’te geçtiğimiz yıl hizmet vermeye başlayan 1875 Yataklı Gaziantep Şehir Hastanesi’ne yönelik eleştiriler için açıklama yaptı.

ŞEHİR HASTANESİ’NE YÖNELİK KARALAMA KAMPANYASI YAPILMAKTADIR

Gaziantep’te geçtiğimiz yıl hizmet vermeye başlayan 1875 Yataklı Gaziantep Şehir Hastanesi’ne yönelik son zamanlarda karalama kampanyaları yapıldığını belirten Arayıcı, üç kişinin yapacağı işi tek başına yapan sağlık çalışanlarının da hedef gösterildiğini söyledi.

Sağlık Sen’den Şehir Hastanesi Açıklaması

SAĞLIK ÇALIŞANLARI HEDEF GÖSTERİLMEKTE

İşte Sağlık-Sen Gaziantep Şube Başkanı Mehmet Ali Arayıcı’nın yaptığı o açıklama;

“Son zamanlarda ısrarla ve kasıtlı şekilde görüyoruz ki; 2013 yılında temeli atılmış, 2018 yılında hizmete girmesi gereken ancak zor şartlar altında ancak 2024 yılında hizmete girebilen Gaziantep Şehir Hastanesi hakkında, bazı çevreler tarafından karalama kampanyası yapılmaktadır. Bahsettiğimiz gecikmeye sesini dahi çıkarmayan bu malum çevreler, şu an ne zor şartlar altında çalıştıkları hepimiz tarafından görülen fedakar sağlık çalışanlarımızı hedef göstermektedir. Şehir Hastanemiz yaklaşık 7 ay önce, imkansızlıklar içinde faaliyete girmiş, her bir sağlık çalışanı arkadaşımız üç kişinin yapacağı işi tek başına yapmak zorunda kalmıştır. İdarecilerimiz ise evlerinin, çoluk, çocuklarının yüzlerini görmeyi unutmuş ve mesai mefhumu gözetmeksizin çalışmaktadırlar. Bugün Şehir Hastanesi idarecilerimizden Başhekimimizin geçmişi ortadadır. Adana Şehir Hastanesini getirdiği güzel nokta tüm ülkede konuşulmaktadır. Organ nakli konusunda Türkiye'nin sayılı cerrahlarından olan ve başarılı idareciliğiyle de dikkat çeken bir Başhekimin övülmesini geçtik, malum çevrelerce yerilmesini hayretler içerisinde izliyoruz. Yine görev yapan tüm idarecilerimizin geçmişte ki başarıları zaten ortadadır. Hele ki üç kişinin yapacağı işi tek başına yapmaya çalışan sağlık çalışanlarımızın ise fedakarlıkları takdire şayandır. Özellikle belirtmek isteriz ki; açıldığı günden beri Şehir Hastanemizin tam kapasite şekilde faaliyete geçmesi için canhıraş mücadele eden tüm sağlık çalışanlarımız bizim başımızın tacıdır ve onların moral ve motivasyonlarını bozmaktan başka bir işe yaramayan, amaçlarının ne olduğu belli olan malum çevreler kaynaklı bu haberleri esefle kınıyoruz. Bu vesileyle bir kez daha ifade ediyoruz ki; Gaziantep'imizin sağlığı için uğraşan tüm arkadaşlarımızdan bizler razıyız ve her daim de yanlarındayız. Rüzgarın kayadan sadece toz alabileceğini ifade ediyor, kamuoyunun bilgisine sunuyoruz.”

Muhabir: Bahri Uçar