Geçtiğimiz ay hizmete açılan Şehir Hastanesi ile kentteki sağlık yatırımları konusunda önemli açıklamalarda bulunan Gaziantep İl Sağlık Müdürü Dr. Beytullah Şahin, Şehir Hastanesi’nde son model tıbbi cihazların bulunduğunu belirterek, hastanenin bölgedeki hizmet kalitesini değiştireceğini söyledi. Hastanenin hasta kabulüne başlamasıyla birlikte, şehirdeki diğer devlet hastanelerinin de rahatlamaya başladığını belirten Şahin, hastanede ki sağlık hizmeti kalitesinin Gaziantep’e çağ atlatacağını söyledi. Şahin, mevcut hastanelerin de kapanmayacağını, hiçbir vatandaşı sağlık hizmetinde mağdur etmeyeceklerini belirtti.

GAZİANTEP ŞEHİR HASTANESİ BÖLGEYE HİZMET VERİYOR

Hasta kabulüne 9 Ekim'de başlayan, 638 bin metrekare kapalı alana sahip 1875 yatak kapasiteli Gaziantep Şehir Hastanesi, 335 poliklinik, 259 yoğun bakım, 30 diyaliz yatağı ve 64 ameliyathaneyle bölgeye hizmet veriyor. Bünyesinde Hiperbarik, Getat Merkezi, Yanık Ünitesi, Nükleer Tıp, Genetik Hastalıklar Tanı ve Tedavi Merkezi, İnme Merkezi, Perinatoloji Merkezi, kapsamlı Onkoloji Tanı Tedavi Merkezi, son teknoloji cihazlarıyla hizmet sunan Radyasyon Onkolojisi Merkezi, Kalp Damar Merkezi ve Faz 1 Araştırma Merkezi de barındıran sağlık üssü, hizmete açıldığı günden bu yana 100 binin üzerinde hastaya hizmet verdi.

ŞEHİR HASTANESİ SAĞLIK TURİZMİNE ÖNEMLİ KATKI SAĞLAYACAK

Geçtiğimiz ay hizmete açılan 1875 yatak kapasiteli Gaziantep Şehir Hastanesinin sağlık turizmine de önemli katkı sağlaması bekleniyor.

İL SAĞLIK MÜDÜRÜ ŞAHİN ÖNEMLİ AÇIKLAMALARDA BULUNDU

Gaziantep İl Sağlık Müdürü Dr. Beytullah Şahin, geçtiğimiz ay hizmete açılan 1875 yatak kapasiteli Gaziantep Şehir Hastanesi ile kentteki sağlık yatırımları konusunda önemli açıklamalarda bulundu.

ŞEHİR HASTANESİ BÖLGEDEKİ HİZMET KALİTESİNİ DEĞİŞTİRECEK

Son teknolojiyle donatılan Gaziantep Şehir Hastanesi’nin sadece Gaziantep’e değil bölgeye hitap ettiğini söyleyen Şahin, hastanenin bölgedeki hizmet kalitesini değiştireceğini söyledi.

ŞEHİR HASTANESİ’NDE SON MODEL 12 BİN 686 TIBBİ CİHAZ BULUNMAKTA

Gaziantep Şehir Hastanesi’nde son model tıbbi cihazların bulunduğunu belirten Şahin, “06.10.2023 tarihinde acil hasta kabulüne, 09.10.2023 tarihinde ise ayaktan hasta kabulüne başlayan 1875 yataklı Gaziantep Şehir Hastanemizde; hastane açılışı için Bakanlığımızca alımı yapıldı. Yüklenici şirket tarafından hizmet kapsamında kullanılmakta olan; Görüntüleme-Laboratuvar-Sterilizasyon Cihazlarının teknoloji ve sayıları ise dünya standartlarında olup bazı cihazlar (1024 kesit Tomografi gibi) şuan ülkemizde sayılı sağlık tesisinde bulunmakta” dedi.

AÇILAN POLİKLİNİK SAYISI ARTIYOR

Gaziantep Şehir Hastanesi’nde her geçen gün Dr. poliklinik sayılarını artırdıklarını dile getiren Şahin, “Hastanemizde her geçen gün Dr. poliklinik sayılarını artırıyoruz. Dolayısıyla birçok branşta randevu kapasitesini artırıp erişimi kolaylaştırıyoruz.” dedi.

ŞEHİR HASTANESİ DİĞER HASTANELERİN ACİL VE POLİKLİNİKLERİNİ RAHATLATTI

Gaziantep Şehir Hastanesi’nin hizmet vermeye başlamasıyla kentteki diğer kamu hastanelerin acil ve polikliniklerinde rahatlama oluşmaya başladığını ifade eden Şahin, “Şehir Hastanemizin hizmet vermeye başlamasıyla şehirdeki diğer hastanelerin acil ve polikliniklerinde rahatlama oluşmaya başladı” dedi.

ŞEHİR HASTANESİNDE 8 ANJİYO CİHAZI AKTİF HİZMET VERMEKTE

Gaziantep Şehir Hastanesi’nde açık kalp ameliyatlarının daha modern ameliyathanelerde devam ettiğini de belirten Şahin, “Hastanemizde açık kalp ameliyatları daha modern ameliyathanelerde devam etmekte. Ayrıca daha önce kamuda tek anjiyo cihazı mevcutken bugün şehir hastanesinde 8 anjiyo cihazı aktif hizmet vermekte” dedi.

YATAN HASTA SAYISI 600’E ULAŞTI

Şehir Hastanesi’nde yatan hasta sayısının da her geçen arttığını dile getiren Şahin, “Sadece Gaziantep’e değil bölgeye de hizmet veren Şehir Hastanesi’nde yatan hasta sayısı da her geçen gün artmakta. Hastanemizde bugün itibari ile yatan hasta sayısı 600’e ulaşmış durumda” dedi.

DİĞER HASTANELERİ KAPATMADAN ŞEHİR HASTANESİ'Nİ BÖLGEYE KAZANDIRDIK

Diğer hastaneleri kapatmadan Şehir Hastanesi'ni de bölgeye kazandırdıkları belirten Şahin, Hastanenin yalnızca kente değil çevredeki il ve ülkelere de hizmet vereceğini belirtti.

DR. ERSİN ARSLAN’DAKİ CİHAZLAR MÜCAHİTLER VE ŞEHİR HASTANESİ’NE TAŞINDI

Yıkılan Dr. Ersin Arslan Eğitim ve Araştırma Hastanesindeki cihazların bir bölümünün Mücahitler Ek Hizmet binasına bir bölümünün ise Şehir Hastanesi'ne taşındığını belirten Şahin, “6 Şubat depremi sonrası Dr. Ersin Arslan Eğitim ve Araştırma Hastanemizin 550 yatak kapasiteli ana binası boşaltılarak, hizmetler 360 yatak kapasiteli Mücahitler Ek Hizmet binasında devam ettirilmiştir. Gelinen süreçte ana bina yıkımı tamamlanmış olup, içerisindeki cihaz ve diğer demirbaş malzemelerimiz öncelikle Mücahitler binasında değerlendirilmek üzere planlama yapılmıştır. Ancak her iki binanın da mevcut fiziksel alanı ve önümüzdeki günlerde sağlık hizmet sunumunda üstleneceği rol göz önüne alındığında ana binadaki cihazların bir kısmı (Hiperbarik Oksijen Tankı gibi) Gaziantep Şehir Hastanesine taşınması mevcut. Ayrıca Ersin Arslan Eğitim ve Araştırma Hastanesindeki cihazların bir kısmı deprem bölgesine gönderilmiş, hizmet alımı kapsamında kullanılan cihazların alımları sonlandırılmış ve firma cihazlarını almıştır. Cihazların planlaması müdürlüğümüz bilgisi dahilinde yapılmıştır” dedi.

ŞEHİR HASTANESİ’NDE KALMAK İSTEYEN PERSONEL SAYISI DAHA FAZLA

Şehir Hastanesi’ne görevlendirilen personellerden bazılarının önceki görevlerine dönmek istediğini ancak Şehir Hastanesi’nde kalmak isteyen personellerin daha fazla olduğunu dile getiren Şahin, “Evinin uzaklığı, eşlerinin çalıştığı kurumların uzaklığı gibi nedenlerle personel hareketliliği gayet doğal bir durum. Bu gibi nedenlerle geri dönmek isteyen personel var evet ancak kalmak atanmak isteyen daha fazla” dedi. 

DENEYİMLİ SAĞLIK PERSONELLERİ ŞEHİR HASTANESİNDE GÖREVLENDİRİLDİ

Kentteki kamu hastanelerinden Şehir Hastanesinde hizmet vermek üzere personel görevlendirmelerin yapıldığını belirten Şahin, “Benzer şekilde 6 Şubat tarihine kadar 880 yatak kapasitesi ile hizmet vermekte olan Dr. Ersin Arslan Eğitim ve Araştırma Hastanesi personeli de mevcut 360 yatağa göre yeniden planlanarak Gaziantep Şehir Hastanesinde hizmet vermek üzere görevlendirme yapıldı. Cengiz Gökçek Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanemizde hizmet vermekte olan ve ülkemizde sınırlı sayıda olan Kadın Doğum ve Çocuk yandal hekimlerimiz ve çalıştıkları deneyimli sağlık personelimizin de Gaziantep Şehir Hastanesine görevlendirilmesi yapıldı. Geçici görevle hizmete başlatılan sağlık personellerinin atamasının yapılması için dilekçeler toplanmaya başlandı. İlerleyen günlerde atama işlemi başlatılacak.” dedi.

ŞEHİR HASTANESİNDE YENİ ATANMALAR SÜRECEK

Şehir Hastanesinde yeni atanmalarında yapıldığını belirten Şahin, “Hastanemizin açılışı sonrası yapılan 113. Devlet Hizmet Yükümlülüğü kurası ile ilimize 11 pratisyen-77 uzman olmak üzere 88 yeni hekim ataması olmuştur. İlerleyen atamalarda da Sağlık Bakanımız ilimize gereken hekim ve sağlık personeli desteğini verecektir. Sağlık Bakanımızın destekleri ile hastane açılışımızın bir ayı dolmadan “Eğitim Araştırma Statüsü” elde eden Gaziantep Şehir Hastanesine; Eylül 2023 TUS Sınavı ile 8 branştan 116 asistan hekim kadrosu açılmıştır. Böylece hastanemizde hastalarımıza şifa dağıtılmakla kalmayıp “genç hekimler” yetiştirilerek üstlenmiş olduğu rol daha da artacaktır” dedi.

ŞEHİR HASTANESİ SAĞLIK TURİZMİNE ÖNEMLİ KATKI SAĞLAYACAK

1875 yatak kapasiteli Gaziantep Şehir Hastanesinin sağlık turizmine de önemli katkı sağlayacağını belirten Şahin, "2022 yılında yaklaşık 8 bin 700 sağlık turizmi hastası ilimizde hizmet almış. 2023 yılının ilk 10 ayında ise bu sayı 15 bini bulmuştur. Bu rakamın yıl sonuna doğru yüzde 30 daha da artacağı, bununla beraber önümüzdeki yıl da bu yılki rakamın en az iki katına çıkacağını öngörmekteyiz. Şehir hastanemizde uzman doktor kadrosu, modern tıbbi cihaz alt yapısı özellikli birimleriyle dünya standartlarında sağlık hizmeti veriyor olması sağlık turizmi açısından önem arz etmektedir." dedi.

İLÇELERDE YENİ HASTANELER YAPILACAK

Kentteki sağlık yatırımlarının sürdüğünü belirten Şahin, Beykent’e 800 yataklı, Nizip’e 400 yataklı,  Oğuzeli’ne 80 yataklı yeni hastane yapılacağını belirterek, “Oğuzeli ve Nurdağı’nda da depremde yıkılan hastanelerin yerine yenileri için 600 günde bitirilmek üzere inşaatlar başlandı” dedi. 

BAHRİ UÇAR

Editör: Mehmet FENER