Düzenlenen basın açıklamasında Gaziantep’in yeni İl Sağlık Müdürü Beytullah Şahin, önemli açıklamalarda bulundu.

Gaziantep Şehir Hastanesi 6 Ekim tarihinden bu yana hizmetlerine devam ediyor. Açıldığı günden bu yana poliklinik muayenesi 40 bin hasta, acil servis muayenesi 17 bin hasta, serviste bin 450 hasta
ve yoğun bakımda 455 hasta yatışı yapıldı. 610 hasta ise taburcu edildi.

102 BEBEK DÜNYAYA GELDİ

Hastanenin modern doğum odalarında bugüne kadar 102 bebek dünyaya geldi. Konuya dair açıklamalarda bulunan Gaziantep İl Sağlık Müdürü Beytullah Şahin, “Doğumlar; annenin sancı ve doğum süreçlerini yaşadığı, yakını ve bebeği ile kalabileceği son teknoloji cihazlarla donatılmış tek kişilik odalarımızda olmaktadır” dedi.

EPS İŞLEMİ BAŞLAYACAK

Gaziantep Şehir Hastanesi’nde son teknoloji cihazlarla donatılmış 64 ameliyathane mevcut olup, bugüne kadar 714 ameliyat gerçekleştirildi. Kalp merkezi olan hastanede, 8 anjıo cihazımızla toplam 371 tanısal anjıo ve 110 hastaya stent takıldı.

Önümüzdeki hastalarda kalp ritim problemlerinin kalıcı tedavisi için işlemlerin başladığını dile getiren Şahin, “Önümüzdeki haftalarda kalp ritm problemlerinin kalıcı tedavisi için EPS işlemi başlayacak olup; TAVI, Mitral Balon, ASD kapama gibi eskiden açık kalp cerrahisi gerektiren işlemler anjıo laboratuvarında 'kapalı yolla' tedavi edilecektir. Kalp Damar Cerrahi ameliyathanelerimizde bugüne kadar 14 By-pass ameliyatı başarı ile gerçekleştirilmiştir” ifadelerini kullandı.

BÖLGEDEKİ TEK HİBRİT AMELİYATHANE

Bölgedeki tek hibrit ameliyathanenin de Gaziantep Şehir Hastanesi’nde yer aldığını belirten Şahin, “Bölgedeki tek hibrit ameliyathaneye sahip Şehir hastanemizde komplike ve daha yüksek riskli kalp damar cerrahi hastalarına müdahale edilmekte, açık kalp cerrahisi ve koroner anjiografi işlemi aynı anda yapılabilmektedir” diye konuştu.

İNME MERKEZİ HASTA KABULÜNE BAŞLADI

İnme merkezinin de hasta kabulüne başladığının altını çizen Şahin, “Şehir Hastanesinde inme merkezi, hasta kabulüne başlamış olup hastalarımıza erken müdahale ile tedavi gerçekleştirilerek kalıcı felç riskinden kurtarılmaktadır” dedi.

HAYATİ RİSK OLAN DURUMLARA MÜDAHALE EDİLEBİLMEKTE

Şahin, “Hastanemizde girişimsel radyoloji ile beyin anevrizma (beyin damarlarında baloncuklaşma), beyin damar tıkanıklıkları gibi hastalarda hayati riski oluşturan acil durumlara müdahale edilebilmektedir” ifadelerini kullandı.

ANJİO YAPILMADAN DAMARLAR GÖRÜNTÜLENECEK

Halk arasında 'kansız anjıo' olarak bilinen ve Türkiye’deki kamu hastanelerinde 2. olarak Şehir Hastanesinde kurulan bin 24 kesitli tomografi cihazı ile anjio yapılmadan kalp damarları görüntülenebilecek.

KANSER TEDAVİSİ İÇİN HASTA KABULÜ BAŞLADI

Kanser servislerine dair açıklama da yapan Şahin, “Kanser hastalarımızın bütüncül tedavisi için, medikal onkoloji, onkolojik cerrahi, jinekolojik onkoloji ve radyasyon onkoloji ekibi oluşturulmuş olup hasta kabulü başlamıştır. Nükleer tıp merkezimizde son teknoloji cihazlarla hastalarımızın tanı ve tedavileri gerçekleştirilmektedir. Radyoaktif iyot merkezimizin hizmete başlamasıyla ilimiz Kamu Hastanelerinde tek ve ilk merkez olarak hizmet verecektir” diye konuştu.

HASTALARA ŞİFA DAĞITACAK

Kış mevsiminde yaşanması muhtemel soba zehirlenmeleri için de tedavi ünitesi bulunduğunu belirten Şahin, “Kamu Hastanelerindeki tek Hiperbarik Oksijen Ünitemiz Kasım ayı sonunda faaliyete geçecek olup; yaklaşan kış mevsimi nedeniyle oluşabilecek soba zehirlenmeleri, şekere bağlı yaraların iyileştirilmesi gibi pek çok alanda kullanılan bu tedavi ünitesi hastalarımıza şifa dağıtacaktır” dedi.

RANDEVU SÜRELERİ KISALACAK

Endoskopi ünitemiz aynı anda 10 işlem yapacak kapasitede olup işlem için bekleyen hastaların randevu süreleri kısalacak. Bunun yanı sıra, 150 yataklı fizik tedavi hastanesi robotik yürüme cihazı dahil üst düzey rehabilitasyon hizmeti veriyor. 30 makineli modern Diyaliz merkezimizde 60 diyaliz hastası tedavisini görebilmekte, tüm yoğun bakımlarda ve acil serviste diyaliz ihtiyacı olan hastalara hizmet veriliyor.

Kapalı Psikiyatri servisi ile hastalara güvenli hizmet alacakları ve sosyal yönden desteklenecekleri fiziki alanlar düzenlendi. İçerisinde ameliyathanesi, yoğun bakımı ve yataklı servisini barındıran yanık merkezi de hastalara hizmet veriyor.

GENÇ HEKİMLER YETİŞTİRİLECEK

Son olarak Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya teşekkürlerini ileterek, devam eden yatırımlar ve Gaziantep Şehir Hastanesi’nin hedeflerinden de bahseden Şahin, şunları söyledi:

“Sağlık Bakanımızın destekleri ile hastanemiz artık sadece hastalarımıza şifa dağıtmakla kalmayacak açılan eğitim klinikleri ile genç hekimler yetiştirmeye başlayacaktır.

Yatırımlarımız;

Nizip Devlet hastanesi inşaatı devam etmektedir. 25 Aralık D.H. ek bina inşaatı devam etmektedir. Cengiz Gökçek Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi ek bina inşaatı devam etmektedir.  Oğuzeli devlet hastanesi inşaatı devam etmektedir. Nurdağı devlet hastanesi inşaatı devam etmektedir. OSB travma hastanesi inşaatı devam etmektedir.

Hedeflerimiz;

Sağlık Turizmini geliştirmek, sağlık hizmetlerine erişimi daha kolaylaştırmak ve bölge illerinin sağlık hizmeti ihtiyacına destek vermektir.”

MEHMET FENER

Editör: Mehmet FENER