445 Milyon TL Tarımsal Destek Ödemesi Başlıyor 445 Milyon TL Tarımsal Destek Ödemesi Başlıyor

Günlerdir sosyal medyada yükselen restoran ve kafe boykotu bugün başladı. On binlerce vatandaş bugün ve yarın restoran, lokanta ve kafeleri boykot edecek. Ünlü isimler de boykota destek verirken, Ticaret Bakanlığı pek çok ilde denetimlere hız verdi. Peki boykot diğer sektörlere de sıçrar mı? Boykot sonrası cafe ve restoranlarda fiyatlar geriler mi? İşte tüm bilgiler…

Türkiye enflasyonla mücadelede yürüttüğü politikaları sürdürüyor. Ancak restoran ve kafelerdeki fahiş artışlar enflasyonun çok ötesine geçmiş durumda. On binlerce vatandaş bugün ve yarın restoran, lokanta ve kafeleri boykot edecek. Ünlü isimler de boykota destek verirken, Ticaret Bakanlığı pek çok ilde denetimlere hız verdi. Peki boykot diğer sektörlere de sıçrar mı? Boykot sonrası cafe ve restoranlarda fiyatlar geriler mi? İşte detaylar...

Hafta başından bu yana sosyal medyada yükselen restoran ve kafe fiyat boykotu başladı. Fahiş fiyatların yanında milyonlarca kişi küçük porsiyon, düşük kaliteli yemek ve içecek sunarak fiyat algısını yok eden sektöre karşı tepki koyuyor. Çığ gibi büyüyen boykota ünlü isimler de destek veriyor.

Sosyal medyada başlatılan restoran ve kafe boykotu başladı. Tek kurabiyeye 110 lira, bir bardak çaya 60 lira, Türk kahvesine 80 lira gibi fiyatlara sosyal medyada gelen tepkiler işletmelere boykota kadar uzandı. Ticaret Bakanlığı’nın fahiş fiyat denetimleri de bu boykotla birlikte hızlandı.

Restoran Ve Kafe Boykotu Başladı Boykot Diğer Sektörlere Sıçrar Mı (2)

Ekonomi yönetiminin enflasyonla mücadelesi devam ederken, restoran ve kafelerin maaş zamları ile birlikte maliyet artışlarını bahane ederek uyguladığı fiyat politikası milyonlarca kişinin hedefi oldu. Enflasyonu geçen zamlar başta öğrenciler olmak üzere toplumun pek çok kesimini etkiledi.

CAFE VE RESTORANLAR HAFTA SONU BOYKOT EDİLECEK

Sosyal medyada fiyatları paylaşan on binlerce kullanıcı fahiş artışların geri çekilmesini sağlamak amacıyla restoran, lokanta ve kafeleri boykot hareketi başlattı. Boykot 21 Nisan’da da sürecek. Hafta sonu için planlanan boykot hareketi, ünlü isimlerin de desteğiyle çığ gibi büyüyor.

Tüm Restoranlar ve Turizmciler Derneği Başkanı Ramazan Bingöl, yapılan boykotun haklı olduğunu söyledi. Fahiş fiyat artışlarından turistlerinden şikâyetçi olduğunu belirten Bingöl, "Bu gidişle turizm bitecek! Maalesef içimizde fırsatçılar var. Enflasyonu artıranda bu fırsatçılar. Hem vatandaşı hem de esnafı memnun edecek bir formül bulmalıyız" dedi.

Boykota destek veren Tüketiciler Birliği Başkanı Mahmut Şahin, "Boykotun dize getiremeyeceği firma yoktur. Her şey hükümetten beklenmemeli, yaptırım gücü olan odalar elini taşın altına koymalı" ifadelerini kullandı.

TİCARET BAKANLIĞI DENETİMLERİ ARTIRDI

Ticaret Bakanlığı’nın fahiş fiyatlar yüzüden 2 yıldır hem marketler hem de yeme içme sektörü için uyguladığı denetimler boykotla birlikte daha da artırıldı. Bakanlık, Türkiye'nin dört bir yanında restoran, lokanta, kafe ve pastane gibi işletmelerde denetim gerçekleştirdi.

Ekipler, restoran ve kafelerde tarife ve fiyat listelerinin görünür şekilde işletmenin önüne ve masaların üzerine konulup konulmadığını denetledi.

Kaynak: HABER MERKEZİ