Resmi Gazete'de yayımlanan yeni düzenleme ile yurt dışından alışveriş limiti ve vergi oranlarında önemli değişiklikler yapıldı. Alışveriş limiti 30 euro'ya düşerken, AB ve AB dışından gelen kargolara farklı vergi zamları yapıldı.

Yurt dışından yapılan alışverişlerde uygulanan vergi oranlarında artış yaşandı.

4458 Sayısı Gümrük Kanunun Bazı Maddelerinin Uygulanması Hakkında Kararda Değişiklik Yapılmasına Dair Karar Cumhurbaşkanı kararı ile Resmi Gazete'de yayımlandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan yeni düzenlemeye göre, yurt dışından getirilen eşyalar için belirlenen maktu vergi oranları değiştirildi.

Yurt dışında sipariş edilen ürünlere ek gümrük vergisi getirildi. Bu değişiklikle birlikte, yurt dışı hızlı kargo alışveriş limiti 30 euro'ya düşürüldü. İlaç cinsi alışverişte limit ise 1500 euro oldu.

Karara göre, posta veya hızlı kargo taşımacılığı yoluyla gerçek kişiye gelen ve değeri 30 euroyu geçmeyen eşya ile 1500 euroyu geçmeyen ilaç cinsi eşyanın değeri üzerinden Avrupa Birliği ülkelerinden doğrudan gelmesi halinde yüzde 30, diğer ülkelerden gelmesi halinde yüzde 60 oranında tek ve maktu bir vergi tahsil edilecek.

Ayrıca, özel tüketim vergisi (ÖTV) kapsamında değerlendirilen ürünler için yüzde 20 ilave vergi uygulanacak.

Karar, 15 gün sonra yürürlüğe girecek.

Kaynak: HABER MERKEZİ