Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla yayımlanan Resmi Gazete’de yayımlanan kararname kapsamında bir çok ilde atamalar yapıldı.

Vakıflar Genel Müdürlüğü'nde ise Hatay Vakıflar Bölge Müdürü Ümit Gökhan Çiçek, Kastamonu Vakıflar Bölge Müdürü Erdal Pınar, Samsun Vakıflar Bölge Müdürü Ali Erkan Öztürk ve Trabzon Vakıflar Bölge Müdürü İsmet Çalık görevden alındı. Gaziantep Vakıflar Bölge Müdürlüğü'ne Sivas Gençlik ve Spor İl Müdürü Erdoğan Tunç, Hatay Vakıflar Bölge Müdürlüğü'ne Adem Bozkurt, Kastamonu Vakıflar Bölge Müdürlüğü'ne Halil Alper, Samsun Vakıflar Bölge Müdürlüğü'ne Hüseyin Uysal ve Trabzon Vakıflar Bölge Müdürlüğü'ne Kastamonu İl Gençlik ve Spor Müdürü Reşat Asrak atandı. Vakıflar Genel Müdürlüğünde açık bulunan Vakıflar Meclisi Üyeliklerine ise Adnan Er ve Mevlüt Çam atandı.

Whatsapp Image 2021 01 26 At 13.46.57

ERDOĞAN TUNÇ KİMDİR?

1971 yılında Altınyayla ilçesinde doğan Erdoğan Tunç, eğitimini Sivas’ta tamamlayarak iş dünyasına yöneldi. İşletme Bölümü lisans eğitimini tamamladıktan sonra, Cumhuriyet Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde Sosyoloji alanında yüksek lisansını başarıyla tamamladı.

Sivas Belediyesi’nde 1992-2015 yılları arasında çeşitli hizmet birimlerinde yöneticilik yapan Tunç, 2004-2009 yıllarında Belediye Başkan Yardımcısı olarak görev aldı. Bu dönemde kurduğu “Hayat Ağacı Derneği” bünyesinde hayata geçirdiği GIDA BANKACILIĞI sistemi, Cumhurbaşkanlığı Devlet Denetleme Kurulu tarafından en iyi sosyal proje olarak ödüllendirildi.

Tunç, aynı zamanda Sultan Şehir Kültür Sanat Dergisi ve Buruciye Edebiyat Dergilerinin Yazı İşleri Müdürlüğü görevlerini üstlendi, kültür ve sanat alanında da aktif bir rol oynadı. 2015 yılında Kredi ve Yurtlar Kurumu İl Müdürlüğü’ne kurucu İl Müdürü olarak atanan Tunç, 2015-2019 yılları arasında başarılı bir görev süreci geçirdi. Ardından, 703 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile kurulan Sivas Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne İl Müdürü olarak atandı.

Kaynak: Haber Merkezi